Jukka Haapalainen ällistyi TTK-kilpailijoiden tanssitasosta – asettaa tuomareille haasteita: "Joka vuosi yritämme sitä samaa"

TTK-tuomari Jukka Haapalainen paljastaa, kuinka usein tuomareiden mieli muuttuu suorassa lähetyksessä 3:22
Videolla Jukka Haapalainen kertoo, miten TTK-tuomarit muodostavat päätöksensä tansseista ja mitä hän erityisesti toivoo pareilta tulevana sunnuntaina

Emma Kimiläisen TTK-debyytissä oli yksi asia, joka varsinkin sai Jukka Haapalaisen hämmästymään.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman suorat lähetykset käynnistyivät sunnuntaina 10. syyskuuta. Tuolloin kaikki 11 tähtiparia pääsivät aloittamaan toden teolla oman tanssitaipaleensa, ja illan aikana parketilla nähtiin 7 eri tanssilajia. 

TTK-tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalainen  kuvaili MTV Uutisille suoran lähetyksen jälkeen illan olleen hänen silmäänsä erittäin tasainen sekä todella tasokas. Haapalaisen lisäksi tuomaristossa istuvat Helena Ahti-Hallbergsekä Jorma Uotinen.

– Meille tulee hankaluuksia varmaan kolmikon kanssa tehdä näitä päätöksiä, koska taso on tässä vaiheessa kova. Me joka vuosi yritämme sitä samaa, että ei nyt anneta tämän riistäytyä käsistä ja pidetään ne pisteet maltillisena. Mutta minkäs teet, jos on 11 paria ja niistä on noin moni niin hyvä, niin sittenhän sitä skaalaa on pakko myös nostaa sinne yläsfääreihin. 

Illan suurin yllättäjä oli Haapalaisen mielessä autourheilija Emma Kimiläinen, joka sai vauhdikkaalla samballaan eniten pisteitä tuomaristolta. 

Haapalainen kertoo yllättyneensä erityisesti siitä, kuinka vapautuneesti Kimilä pystyi esiintymään. 

– Siitä hämmästyin. Mutta oli niin monta muutakin loistavaa suoritusta tänään, että olen ihan vähän oikeastaan häkeltynytkin tästä illasta. 

TTK-tuomarit näkevät parien tanssit ensimmäistä kertaa kenraaliharjoituksessa ennen suoraa lähetystä. Haapalaisen mukaan tuomareiden mieli saattaa muuttua radikaalistikin kenraaliharjoituksen ja suoran lähetyksen suoritusten suhteen.

– Kyllä usein käy niin, koska esiintyjät ovat erilaisia: toiset nostavat tasoaan sinne varsinaiseen live-esitykseen, ja toisilla esimerkiksi jännitys tuo mukanaan sellaista lisäjännitettä siihen suoritukseen, ettei se onnistukaan aivan niin hyvin. 

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. 
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. 
Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat