Mainos

Jukeboksista alkanut riita kärjistyi taltan iskuun Kalliossa - vankeutta

Jukeboksista alkanut riitä poiki helsinkiläismiehelle tuomion tapon yrityksestä. 31-vuotias mies löi täysin yllättäen hänelle tuntematonta mies ravintolan edustalla taltalla.

Tapahtumat sattuivat tammikuussa ravintola Pressaparissa Helsingin Kalliossa. 31-vuotias mies oli suivaantunut jukeboksiin, joka oli vienyt häneltä rahat. Henkilökunta oli poistanut sekavasti ja häiritsevästi käyttäytyneen miehen ilman fyysistä voimaa.

Mies oli jäänyt häiriköimään ravintolan edustalle ja kolme asiakasta oli mennyt ulos tupakalle.

Uhri kertoi pyytäneensä 31-vuotiasta lopettamaan huutamisen. ”Mene pois kotiisi, et ole tervetullut”, hän oli sanonut.

Yllättävä isku

Miehet eivät tunteneet toisiaan ennestään.

31-vuotias löi yllättäen taltalla ”viuhkamaisesti” siten, että käsivarsi oli melkein suora. Oikeus arveli, että isku olisi osunut kaulaan tai kasvoihin, jos uhri ei olisi ehtinyt hieman kumartaa. Taltan terä repi miehen otsaan kuuden sentin mittaisen ja yhden sentin levyisen haavan. Verta valui runsaasti.

31-vuotias pakeni juosten paikalta.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että 31-vuotiaan täytyi ymmärtää, että taltan isku olisi voinut aiheuttaa uhrin kuoleman. Oikeuden mukaan kolme vuotta vankeutta on oikeudenmukainen rangaistus teosta.

Oikeus määräsi 31-vuotiaan maksamaan kivusta ja särystä 1500 euroa, kärsimyksestä 3000 euroa ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta 3500 euroa.

31-vuotias passitettiin vankilaan kärsimään rangaistustaan

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.