Mainos

Juice tekee nyt estraditaidetta

Suomessa tehdään musiikkiteatteria ja kabareeta taas enemmän kuin pitkiin aikoihin - tekijät uskovat että kapakassa nähty esitys saattaa johdattaa ihmiset muunkin teatterin pariin. Muusikko ja verbaalivirtuoosi Juice Leskinen tunnetaan monista, miehen elämää peilaavista lauluista. Häneltä ei ole vähään aikaan kuulunut mitään uutta, mutta nyt on taas uuden ja nimenomaan uusien tekstien aika. Tamperelaisessa yökerhossa on nimittäin tänään ensi-ilta: "Mä lähen meneen". Se ei ole näytelmä eikä lauluilta vaan kohtauksia yhden naisen elämästä. Asialla on Teatteri Eurooppa Neljä, jonka muusikko ja kapellimestari Jukka Pääkkönen on säveltänyt lähes 20 Juicen tekstiä.

Kaksi näyttelijää tulkitsee kaikki roolit

Kunto Ojansivu

"Mä lähen meneen" käy läpi tytön ja naisen elämänvaiheita pikkutytöstä ja rokkiteinistä aina aikuiseen naiseen asti. Juicen tekstein koko kaaren vie läpi näyttelijä ja laulaja Anneli Ranta. -Mielestäni Juice on tavoittanut naisen elämän eri vaiheet tosi hienosti. Itsestäni tunnistan nämä kaikki vaiheet hyvin, tunnustaa Ranta. -Tässä ei ollut mitään vaikeuksia. Olenkin aina ajatellut, että toisaalta, onko siinä niin valtavaa eroa ihmisenä miehen ja naisen välillä. Kokemukset on eri ikäisinä aika paljon samantyyppisiä. Kyllä tosiaan minusta ihan pystyy hyppäämään sisään tähän Juicen maailmaan.

Näyttelijä Kunto Ojansivu muuntuu kuudeksi-seitsemäksi eri miestyypiksi. -Ne ovat suomalaisia perustyyppejä: isä, isoveli, poikaystävä, miehiä, jotka yrittävät pokata tätä naista, epäonnistunieta avioliittoja ja kaikkea sellaista, mutta tietysti myös onnellisia ja hyviä hetkiäkin, kertoo Ojansivu.

Musiikkiteatteri kiinnostaa nyt


Teatteri Eurooppa Neljän perustaja, muusikko-kapellimestari Jukka Pääkkönen iloitsee siitä, että Suomessa on tällä hetkellä useampikin musiikkiteatteria ja kabareeta tekevä ryhmä. Pääkköselle itselleen Juicen teksteihin tarttuminen oli helppoa ja mieluista.

-Meillä oli sellainen työnjako tekovaiheessa, että kun Juice teki tekstejä, menin hänen luokseen ja kävimme kaiken läpi. Juice kertoi tekstien lähtökohdat ja ehdotteli, että tämä voisi olla tango tai tämä joku triolikomppinen slovari. Ne oli hyviä vinkkejä. Kirjottaessa hänellä selvästi oli jotain soinut päässä, sillä mikään ei klikkaa. Muotorakenteet ovat täysin tiukkoja, kaikki tavumäärät pitävät paikkansa, loppusoinnuista puhumattakaan. Tekeminen oli helppoa, kiittää Pääkkönen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.