Mainos

Juho Lipsasesta TeliaSoneran toimitusjohtaja

Alma Median toimitusjohtajana toiminut Juho Lipsanen siirtyy TeliaSoneraan lokakuussa. TeliaSonera julkisti tänään huhti-kesäkuun tuloksensa, joka jäi selvästi ennusteita heikommaksi.

TeliaSoneran uudeksi Suomen toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi on valittu Juho Lipsanen.

Lipsanen, 44, ottaa toimitusjohtajan tehtävän vastaan 11. lokakuuta. Hän raportoi TeliaSoneran toimitusjohtajalle, Anders Igelille.

Lipsasen mukaan TeliaSonerasta oltiin häneen ensimmäisen kerran yhteydessä jo toukokuussa. Myös muita työtarjouksia on tullut. TeliaSonera Finlandin hyväksi valinnan ratkaisi muun muassa se, että Lipsanen voi nyt jäädä perheineen Suomeen. Lipsanen kertoi haluavansa työskennellä kansainvälisessä yhtiössä ja jatkaa viestintä-alalla.

-Jos TeliaSonera olisi maan kannattavin yhtiö ja voittanut paras työpaikka -palkinnon, tuskin olisin ollut kiinnostunut, haasteita etsivä Lipsanen sanoi aamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Aikaisemmin Juho Lipsanen on toiminut viestintäkonserni Alma Median toimitusjohtajana ja monialayhtiö ABB:n johtotehtävissä Sveitsissä.

TeliaSonera julkisti tänään huhti-kesäkuun tuloksensa. Yhtiön toisen vuosineljänneksen tulos ennen veroja oli selvästi ennakoitua heikompi, 3,05 miljardia kruunua. Tuloksen oli ennustettu kipuavan yli 4,5 miljardiin kruunuun. Vielä viime vuonna samaan aikaan TeliaSonera ylsi lähes 5,5 miljardin kruunun tulokseen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kuitenkin huhti-kesäkuussa 6,5 prosenttia lähes 22 miljardiin kruunuun.

TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin mukaan yhtiön liiketoimintojen kehitys on ollut voimakasta Norjassa, Tanskassa, Baltian maissa ja Euraasiassa. Ruotsissa ja Suomessa kehitys on sen sijaan ollut heikompaa. Toimitusjohtajan mukaan Suomessa onkin vielä tehtävä merkittäviä muutoksia markkinatilanteeseen sopeutumiseksi.

- Suomen uudelleenjärjestelyohjelma alentaa vuosittaisia kustannuksia miljardilla kruunulla jo vuonna 2006, mutta markkinatilanne edellyttää lisätoimenpiteitä, myöntää Igel.

Yhtiön mukaan Suomessa jo aloitettu uudelleenjärjestelyohjelma vähentää vuotuisia kustannuksia yli 100 miljoonalla eurolla. Ohjelman täysi vaikutus toteutuu ensi vuonna.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.