Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Juhliminen on siistiytynyt: Suomalainen ottaa seitinohuet kännit pikkujouluissa

Harvempi kuin yksi kymmenestä pikkujoulun viettäjästä aikoo humaltua tukevasti. Sunnuntaisuomalaisen teettämän tuhannen vastaajan gallupin mukaan 8 prosenttia pikkujouluissa tänä vuonna käyvistä suomalaisista aikoo olla kovassa humalassa ja 31 prosenttia lievässä humalassa. Neljännes pikkujouluihin osallistuvista suomalaisista ei aio käyttää niissä lainkaan alkoholia.

Tutkimuksessa kysyttiin: ”Ajattele sinulle tänä vuonna tärkeimpiä pikkujouluja. Kuinka kovassa humalassa arvioit olevasi niissä?”

Tutkijoiden mukaan pikkujoulukäyttäytyminen on siistiytynyt niin kuin muukin suomalaisten juhlimiskäyttäytyminen. Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n erikoistutkijan Janne Härkösen mukaan tulokset ovat suurelta osin linjassa suomalaisten alkoholitutkimusten kanssa.

Sunnuntaisuomalaisen teettämässä gallupissa tarkastellaan niin sanottua subjektiivista humaltumista, ei käytetyn alkoholin todellista määrää.

USU-gallupiin haastateltiin 1000:ta ihmistä. Kohderyhmä edustaa täysi-ikäisiä mannersuomalaisia. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.