Mainos

Juhlijat usein vahvassa humalassa jo ravintolan ovella

Yhä useampi juhlija pyrkii ravintolaan jo valmiiksi vahvassa humalassa. Humalahakuiseen juomiseen yritetäänkin nyt puuttua viranomaisten ja yrittäjien yhteiskampanjalla.

Hämeenlinnassa ravintoloitsijat ovat keksineet viihteellä oleville porkkanan - asiakas voi säästää sisäänpääsymaksun puhaltamalla alkometriin alle 0,5 promillen lukemat.

Hämeenlinnassa tehtiin selvitys, jonka mukaan nuoret juovat keskimäärin kuusi alkoholiannostusta aloitellessaan ennen ravintolailtaa.

Samu Tuhkasaari vetää viranomaisten ja yrittäjien yhteistä tarjontatyöryhmää, joka yrittää löytää keinoja humalajuomisen hillitsemiseksi. Kampanjan taustalla on huoli runsaasta alkoholinkäytöstä jo ennen varsinaista ravintolailtaa.

- Tarjotaan vapaaehtoisille mahdollisuus puhaltaa. Toiveena on, että asiakkaat tulisivat pienemmillä pohjilla ja vaikka vähän aikaisemmin sisään, kertoo Tuhkasaari.

Ravintolatoimijohtaja Marjo Mynttinen Hämeenlinnan Viihdekeskuksesta puolestaan kertoo, että monella ilta päättyy jo ravintolan ovelle.

- Olisihan se suotavaa, että ilta jatkuisi sinne neljään asti, kun kerran hauskaa lähdetään pitämään, Mynttinen sanoo.

Hankkeessa ovat mukana ravintoloiden lisäksi taksiautoilijat, alueen alkoholitarkastajat ja poliisi. Kun hämeenlinnalaisessa taksissa ei saa enää nauttia alkoholia, juhlijoille tulee edes pieni alkoholiton hetki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.