Mainos

Juhlavuoden Puistoblues täytti tavoitteet

Järvenpään Puistobluesin pääkonsertti järjestettiin lauantaina kolmannenkymmenennen kerran. Auringonpaiste ja huippuartistit Johnny Winterin johdolla houkuttelivat Vanhankylänniemeen yli 6000 maksanutta katsojaa.

Talkoo-organisaatio, alle 13-vuotiaat ja yhteistyökumppaneiden edustajat nostivat kokonaiskävijämäärän yli 8000 hengen. Festivaalin juhlavuosi oli järjestäjien mukaan menestys niin kävijämäärän, järjestelyiden kuin tunnelman puolesta.

Juhlakonsertin avasi ensimmäisessä Puistobluesissa vuonna 1978 esiintynyt Super Blues Band. Pääkonsertin päätti itseoikeutetusti ensimmäistä kertaa Puistobluesissa esiintynyt bluesrockin legenda Johnny Winter.

Huume- ja alkoholiongelmista kärsinyt Winter oli huomattavasti vetreämmässä kunnossa kuin edellisellä vierailullaan Suomessa, Pori Jazzissa 1999.

Tasokkaat esitykset kuultiin myös Keb Moelta, J. Karjalainen Lännen-Jukalta sekä yhdessä esiintyneiltä Billy Boy Arnoldilta ja Jody Williamsilta.  

Festivaalin järjestävän Järvenpään Blues-Jazz Diggarien puheenjohtaja Jouni Hyytiäinen oli erittäin tyytyväinen juhlavuoden festivaalien loppumetreillä.

- Tämä vuosi oli meille iso haaste, mutta talkoo-organisaatio osoitti jälleen voimansa. Yleisö ja artistit antoivat valtavasti positiivista palautetta ohjelmasta ja järjestelyistä. Kaikki juhlavuodelle asetetut tavoitteet täytettiin.

Puistobluesia vietettiin tänä vuonna 27.6.-1.7.

Puistobluesissa on pääkonsertin lisäksi lastentapahtumia, katusoittotapahtumia sekä klubeja.

Alun alkujaan paikallisia musiikin ystäviä palvelemaan perustettu festari on kuluneiden vuosien aikana kasvanut Euroopan johtavaksi bluesfestivaaliksi ja yhdeksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Poikkeuksellista tapahtumassa on, että se järjestetään kokonaan talkoovoimin.

Puistostobluesissa on pääkonsertin lisäksi lastentapahtumia, katusoittotapahtumia sekä klubitoimintaa pitkin viisipäiväistä bluesviikkoa.

Festivaalin jatko on 2000-luvulla ollut pariin otteeseen katkolla taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Tapahtuman hyväksi järjestettiin tukikonsertteja. Järvenpään kaupungin takaamien lainojen avulla Puistoblues on jatkunut ja saanut taloutensa tasapainoon.

Puistobluesin tämänvuotisessa pääkonsertissa esiintyvät Johnny Winter, Keb Mo, J. Karjalainen, Lännen-Jukka,Billy Boy, Arnold & Jody Williams sekä ensimmäisessä Puistobluesissa vuonna 1978 esiintynyt Super Blues Band.

30-vuotisjuhlafestivaalin kunniaksi järjestetyn bluessävellyskilpailun eilisen finaalin voitti kanadalainen Layla Zoe.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.