Mainos

Juhlaviikot ylitti tavoitteensa: 288 000 kävijää

Suomen suurin taidefestivaali Helsingin juhlaviikot ylitti kävijätavoitteensa. Maanantaina päättyneiden Juhlaviikkojen kokonaiskävijämäärä oli lähes 288 000.

Pääsymaksullisissa tapahtumissa oli ennätykselliset 92 000 kävijää ja ilmaistapahtumiin osallistui yhteensä 196 000 taiteen ystävää. Juhlaviikoilla tehtiin ennätys myös Itämerilippujen myynnissä ja varoja WWF:n Itämeren suojelutyöhön kertyi lähes 12 000 euroa.

Monipuoliseen ohjelmistoon sisältyi mm. kaksi suurta orkesterivierailua kun uuden musiikin lippulaiva Ensemble Intercontemporainja lontoolainen Philharmonia-orkesterikonsertoivat Helsingissä.

Huvila-teltan kovatasoinen ohjelma keräsi enemmän kuuntelijoita kuin koskaan aikaisemmin. Teltan 19 konsertista kymmenen oli loppuunmyytyjä. Taiteilijapariskunta Laurie Anderson ja Lou Reed esiintyi täydelle Huvilalle kahtena peräkkäisenä iltana.

Juhlaviikkojen ja Korjaamo Teatterin yhdessä järjestämällä teatterifestivaali Stagella kävi yli 4 500 katsojaa. Kolmatta kertaa järjestetty Stage on kehittynyt maamme toiseksi suurimmaksi ja samalla kansainvälisimmäksi teatterifestivaaliksi. Stage esitteli kymmenen kansainvälistä ryhmää, kaksi kotimaista ensi-iltaa sekä suomalaisen teatterin katselmuksen.

Myös Taiteiden yö sai ennätyksellisen ihmismäärän liikkeelle. Perjantai-illan ja yön aikana Helsingin keskustassa liikkui yhtäaikaisesti yli 100 000 ihmistä. Plasticiens Volants -ryhmän kaupunkispektaakkeli Perlen jätti-ilmapallot keräsivät yli 40 000 ihmistä Senaatintorille.

Seuraavan kerran Helsingin juhlaviikkoja vietetään 20.8.–5.9.2010 ja Taiteiden yö järjestetään 27.8.2010.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.