Mainos

Juhlaviikoilla entistä runsaampi ohjelmisto

Festivaalin avaa tänään säveltäjä Kaija Saariahon huikeat arvostelut saanut La passion de Simone. Juhlaviikkojen aikana on tarjolla entistä enemmän muun muassa teatteria ja ilmaistapahtumia.

Tänään alkava Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka tänä vuonna ylpeilee vielä tavallistakin runsaammalla ohjelmistolla.

Seitsemäntoista päivän aikana luvassa on entistä enemmän kotimaista ja kansainvälistä teatteria, nykysirkusta ja ilmaistapahtumia. Myös elokuvan ja runouden tarjontaa on vahvistettu aiemmista vuosista.

Juhlaviikot päättyy 2. syyskuuta Huvilan koko perheelle tarkoitettuun ilmaispäivään, jonka ohjelmiston on laatinut viuluvelho Pekka Kuusisto. Tavoitteena on ollut mahdollisimman monipuolinen tarjonta. Kuusisto itse tulkitsee Huvilan estradilla Vivaldin Vuodenajat.

Ilmaista ohjelmaa on tarjolla myös Lasipalatsin aukiolla Helsingin keskustassa, joka muuttuu kaikkina kolmena festivaaliviikonloppuna Kinopihaksi. Ulkoilmanäytöksissä nähdään muun muassa elokuvaklassikoita.

Festivaalin avaa tänään Kaija Saariahon huikeat arvostelut saanut näyttämöllinen oratorio La passion de Simone (Simonen kärsimys) Esa-Pekka Salosen johtaman Radion sinfoniaorkesterin esittämänä.

Runsaan teatteriohjelmiston starttaavat huomenna espanjalaisen Calixto Bieiton kohuohjaus Plataforma sekä uutta eurooppalaista teatteria esittelevän Stage-kokonaisuuden ensimmäinen esitys Hamlet.

Festivaalin esityksistä noin kymmenen on varattu loppuun, mutta myös niihin kannattaa tiedustella peruutuspaikkoja. Ennakkoon yleisöä ovat eniten kiinnostaneet muun muassa Pietarin filharmonikot, Juri Temirkanov & Pekka Kuusisto -konsertti, Monica Groopin ja Andras Schiffin yhteiskonsertti sekä Huvilan ohjelmasta muun muassa Ojos de Brujo, Lännen-Jukka sekä Juliette Gréco.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.