Juhlat viikon päästä? Nappaa talteen hyödylliset vinkit!

Valmistujaisviikonloppu alkaa olla käsillä. Juhliin on vielä viikko armonaikaa, joten nyt on oiva aika hoitaa viimeisetkin järjestelyt kuntoon!

Viimeinen viikko ennen suuria juhlia on kiireistä aikaa. Ota siis avuksi alla oleva hyödyllinen muistilista, ja onnistut juhlien järjestämisessä täydellisesti!

Viikko ennen juhlia:

1. Siivoa talo läpikotaisin

Kun siivoat talon perusteellisesti tässä vaiheessa, säästät vaivaa ja siivousstressiä juhlia edeltävältä illalta. Tarvitset vain pikaisen imuroinnin ja pölyjen pyyhinnän ennen suurta päivää, ja talo on valmis!

2. Asettele huonekalut

Järjestä huonekalut valmiiksi järjestykseen, jossa haluat niiden olevan juhlissa. Varmista, että vieraat mahtuvat liikkumaan vaivatta paikasta toiseen. Laita sivuun tavarat, jotka saattavat olla tiellä tai voivat mennä rikki juhlien tiimellyksessä. Muista myös pyhittää pöytä tai pari tarjoiluita varten ja kiinnitä huomiota valaistukseen.

3. Tarkasta ruokailuvälineet

Varmista, että sinulla on riittävästi tarjoiluastioita, ruokailuvälineitä ja ruokaottimia. Voit ostaa lisäystä välineisiin edullisesti marketeista tai muista taloustavarakaupoista. Kirjoita tarralappuihin ruokalajit, joihin mikäkin otin on menossa. Kun katat pöytää, säästyt pähkäilyltä.

4. Täytä baarikaappi

Varmista, että juotavaa riittää varmasti kaikille vieraille. Muista hankkia ainakin viinit, kuohuviinit ja mahdolliset drinkki- tai boolitarjottavat.

Kolme päivää ennen juhlia:

1. Varoita naapureita

Kerro naapureille tulevista juhlista. Muista kertoa mahdollisesta metelistä, vieraiden määrästä ja parkkitilojen käytöstä.

2. Koristele

Järjestele kynttilät, teemakoristeet ja muut tavarat valmiiksi ympäri kotiasi.

3. Tarkasta lääkekaappi

Varmista, että ensiaputarvikkeet ja allergia- ja särkylääkkeet ovat saatavissa. Poista kaapista sellaiset tavarat, joita et halua vieraidesi näkevän.

4. Aseta valmiiksi siivousvälineitä

Piilota muutamaan paikkaan siivoustarvikkeita varmuuden varalle. Ainakin suolaa, rättejä, paperia ja puhdistusaineita olisi hyvä olla saatavilla, mikäli esimerkiksi viiniä pääsee kaatumaan matolle.

5. Valmistele narikka

Raivaa tilaa vaatekaappiin ja hanki rutkasti vapaita henkareita vieraiden takkeja odottamaan. Voit myös järjestää vaatesäilytyksen makuu- tai vierashuoneen sängylle, kunhan muistat siivota huoneen perusteellisesti ja piilottaa myös sieltä rikkoutuvat ja arvokkaat tavarat. Voit myös ostaa vaaterekin tai ylimääräisen naulakon, jos tarve vaatii.

6. Osta loput ruokatavarat

Tee yksityiskohtainen kauppalista, jotta mikään tärkeä aine ei pääsisi unohtumaan. Tee myös tarkka kokkausaikataulu, niin saat kaiken varmasti valmiiksi ajoissa.

Päivä ennen juhlia:

1. Kata pöydät

Järjestele ainakin ruokailuvälineet, lautaset, juomalasit ja lautasliinat oikeille paikoilleen. Jos vieraiden kestitys tapahtuu buffetmuodossa, varmista että kaikki tavarat ovat saatavilla ja oikeissa paikoissa.

2. Osta kukat

Jos koristelet kotia kukkasin, osta ja järjestele kukat maljakoihin. Muista myös kukkavirkiste!

3. Kokkaa niin paljon kuin voit

Tee kaikki mahdollinen valmiiksi ennen varsinaista juhlapäivää. Jos joudut kuitenkin kokkauspuuhiin vielä itse juhlapäivänä, tee niin paljon ennakkovalmisteluja kuin kykenet. Marinoi liha, leikkaa ja huuhtele salaatti ja paloittele vihannekset.

4. Viimeistele siivous

Tee kaikki mahdolliset siivoushommat loppuun.

5. Maljakot esille

Koska vieraat tuovat mukanaan myös kukkia, varaudu niihin useammalla maljakolla.Ota maljakot jo valmiiksi esille ja aseta ne paikkaan, josta saat otettua ne käyttöösi näppärästi.

Juhlapäivänä:

1. Viimeistele ruoat

Jos jotain tekemistä vielä löytyy, tee se heti. Olisi kuitenkin hyvä, että ruoanlaitto itse juhlapäivänä jäisi aivan minimiin, sillä päivä on poikkeuksetta kiireinen.

2. Asettele tuolit

Älä huolestu, jos istumatilaa ei välttämättä ole joka ikiselle vieraalle. Vieraat aloittavat rohkeammin keskustelun toistensa kanssa jos he eivät voi vetäytyä nurkkaan istumaan.

3. Asettele ruoka tarjolle

Laita esille kaikki ruoat, jotka eivät pääse pilaantumaan lyhyessä ajassa. Tämä kannattaa tehdä noin paria-kolmea tuntia ennen kuin vieraat saapuvat. Säilyttääksesi ruoan raikkauden, päällystä tarjoiluastiat kelmulla. Poista kelmu kun ensimmäiset vieraat alkavat saapua.

4. Tervehdi vieraita ja aloita juhlinta

Nyt kaiken pitäisi olla valmiina. Kun hoidat kaiken ajoissa kuntoon, sinullekin jää aikaa jutella vieraiden kanssa ja nauttia juhlista!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja