Mainos

Juhlallisuudet Pietarissa käynnistyneet

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toivottanut kymmenet valtiovieraat tervetulleiksi sateiseen kotikaupunkiinsa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toivottanut valtiovieraansa tervetulleiksi Pietariin. Tervetuliaismaljoista kaupungin perustajan Pietari Suuren Vaskiratsastaja-patsaalla jouduttiin luopumaan vedentulon takia, ja vieraat vietiin suoraan Iisakin kirkon suojiin. Sade yritettiin torjua ennakkoon lentokoneista kylvetyllä kemikaalilla.

Pietarin 300-vuotisjuhlallisuuksien kylkeen järjestettyyn EU:n ja Venäjän 11. huippukokoukseen osallistuvat Suomesta presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Anneli Jäätteenmäki. Juhla ja kokoukset ovat tuoneet kaupunkiin yli 40 presidenttiä tai pääministeriä myös G8-maista ja entisistä neuvostotasavalloista.

Itse huippukokousten aikataulu on tiivis. EU-mailla on kullakin kahden minuutin puheenvuoro, kun Venäjä, EU-maat ja kymmenen jäsenehdokasmaata kokoontuvat kaksituntiseksi suunniteltuun pikatapaamiseen Konstantinin palatsiin Suomenlahden etelärannalle huomenna.

Huippukokouksen jälkeen Putin vie vieraansa Tsarskoje Seloon katsastamaan Katariinan palatsia ja kuulua Meripihkahuonetta, jonka kopio saatiin valmiiksi juhlien alla. Käynti Eremitaasissa ja illallinen Pietarhovissa kuuluvat kierrokseen.

Rouva Ljudmila Putina on järjestänyt korkeiden vieraiden puolisoille omaa ohjelmaa. Ulkoministeriön mukaan Halosen ja Jäätteenmäen puolisot eivät kuitenkaan osallistu muotinäytökseen, jossa esitellään muotisuunnittelija Slava Zaitsevin luomuksia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.