Mainos

Juhannusmatkailijat tukkivat tiet

Tänään on vuoden vilkkain päivä liikenteessä. Juhannusliikenne ohittaa ruuhkaisuudessaan monin kerroin joulun ajan ruuhkatkin. Polttoaineen hinnatkaan eivät jarruta matkalaisia.

- Juhannus on juhla, jota halutaan juhlia maaseudulla perheen ja sukulaisten parissa ja juhannusjuhlissa. Nyt ei katsota hintoja, sanoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Tiehallinnon liikenneasiantuntija Jorma Helin.

Rekkamiesten uhkailema hidasteluprotestikin peruuntui eilen illalla, joten matkailijat voivat sen puolesta huokaista helpotuksesta. Ihmiset ehtivät kuitenkin jo varautua hidasteleviin rekkoihin.

- Moni, joka oli lähdössä tänään iltapäivällä matkaan, lähtikin jo eilen tai aikoivat siirtää lähdön huomiselle, Helin kertoo.

Saaristoreittiläisten asennetta matkaan

Liikenne ruuhkautuu monilla teillä, mutta pahimmat pullonkaulat voi ennakoida. Pisimmät jonot saattavat syntyä Jyväskylän itäpuolelle.

- Tämä on ihan uusi ilmiö, josta pääsiäisen liikenne antoi viitteitä. Idän ja lännen autovirrat kohtaavat etelästä tulevan virran, ja kiertoliittymät ovat ahtaita, Helin selventää.

Tietyöt tuovat omat hidasteensa matkaan, mutta nekin on valmisteltu juhannusta varten. Useissa tietyöpaikoissa esimerkiksi nopeusrajoitukset on nostettu juhannuksen ajaksi.

Ruuhkia on lisäksi odotettavissa muun muassa Tampereelle kolmostielle ja Heinola-Mikkeli -välille viitostielle. Kuutostiellä Kouvolasta Lappeenrantaan autoilijoiden uhkana on traktorimarssi. Saaristoreitillä ajelevilla on puolestaan Helinin mukaan oikea asenne juhannusautoiluun.

- He ovat tottuneet jonottamaan, siellä on eväät mukana ja juhlat alkavat jo jonossa.

Ruuhkaa vierastaville Helin suosittelee matkaan lähtöä vasta huomenna. Paluuliikenne on vilkkaimmillaan sunnuntaina puolestapäivästä puoleenyöhön. Yötä myöten matkustavilla on jo väljempää.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.