Mainos

Juhannus vaatinut muutamia kuolonuhreja

Neljän ihmisen tiedetään hukkuneen. Juhannuksena on sattunut myös muutamia liikenneonnettomuuksia sekä tulipaloja. Raumanmeren juhannusfestivaaleilla nuori tyttö jäi paloauton alle.

Juhannus on vaatinut muutamia kuolonuhreja. Menoliikenteessä kuoli kaksi ihmistä torstaina. Lisäksi nuori mies jäi juhannusaattona pikajunan alle Valkealassa.

Neljän ihmisen tiedetään hukkuneen. Kerimäen Puruvedellä 39-vuotias savonlinnalaismies löydettiin roikkumasta rantaan ajautuneesta moottoriveneestä. Miehen tarkkaa kuolinsyytä tutkitaan.

Oulussa 45-vuotias raahelaismies putosi aamuyöllä Oulujoen suistoon. Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät miehen ja häntä elvytettiin paikan päällä. Mies kuitenkin menehtyi sairaalassa.

Ylöjärvellä Pirkanmaalla nainen kuoli moottoriveneonnettomuudessa. Neljän hengen seurue joutui veden varaan ja nainen ajautui käyntiin jääneen moottorin ruhjomaksi.

Lisäksi iäkkään miehen epäillään hukkuneen tänään Valkealassa Pohjois-Kymenlaaksossa. Hän oli vaihtanut soutuveneessä paikkaa vaimonsa kanssa ja horjahtanut veteen. Pelastuslaitoksen pintapelastajat ja sukeltajat eivät ole löytäneet miestä.

Vesillä melko rauhallista

Meripelastusviranomaisia ovat työllistäneet tekniset viat, karilleajot sekä sairaankuljetukset.

Juhannusyönä venepoliisi joutui puuttumaan lähinnä metelöintiin ja nahisteluun veneissä ja saarissa. Helsingin edustalla puhallutuksissa jäi kiinni vain kaksi ruorijuoppoa.

- Veneilijät, veneet ja varusteet ovat olleet hyvässä kunnossa. Aiempiin juhannuksiin verrattuna myös pelastusliivit ovat olleet kiitettävän monella päällä, vanhempi konstaapeli Petri Ylönen sanoo.

Länsi-Suomessa kokot levisivät metsäpaloiksi

Palokunta joutui sammutustöihin lähinnä Länsi-Suomessa, kun kokkoja poltettiin metsäpalovaroituksesta huolimatta. Kalajoella, Pietarsaaressa ja Pirkanmaalla jouduttiin sammuttamaan maastopaloja.

Hätäkeskuksiin Länsi-Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Hämeessä tuli useita aiheettomia hälytyksiä kokkotulista.

Tyttö jäi paloauton alle Raumanmerellä

Raumanmeren juhannusfestivaaleilla nuori tyttö kuoli jäätyään paloauton alle.

Kankaanpääläinen vuonna 1988 syntynyt tyttö käveli Urheilukatua pitkin lähellä festivaalialueen porttia, kun hän yllättäen astui ajoradalle. Urheilukatu oli eristetty vain järjestäjien ja viranomaisten ajoneuvoille.

Vastaan tullut paloauto ei ehtinyt pysähtyä, vaan törmäsi tyttöön. Paloauto ei ollut hälytysajossa, ja sillä oli nopeutta vain 20 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan tyttö oli onnettomuushetkellä päihtynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.