Mainos

Juhannus vaatinut jo 12 uhria

Tänä juhannuksena tietoon on tullut ainakin 12 kuolonuhria. Hukkuneita on neljä, liikenteessä kuolleita neljä ja lisäksi tietoon on tullut kaksi puukotusta ja yksi kuolemaan johtanut tulipalo. Yksi henkilö on kuollut kaaduttuaan katuun.

Maanteillä kuollut neljä

Tähän mennessä juhannusajan maantieliikenne on vaatinut neljä kuolonuhria.

Aattoiltana nuori mies kuoli auton suistuttua ojaan Jyväskylässä. Matkustajana ollut toinen mies toimitettiin sairaalaan, mutta tarkempia tietoja hänen vammoistaan ei ole.

Juhannuspäivän aamuna nuori mies kuoli rajussa ulosajossa Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla. Hän oli liikkeellä yksin. Torstai-iltana naiskuljettaja kuoli Lestijärvellä Keski-Pohjanmaalla niinikään ulosajossa.

Keski-ikäinen mies kuoli henkilöauton ja tila-auton kolarissa Liperissä Pohjois-Karjalassa juhannusaaton iltana. Lisäksi viisi ihmistä loukkaantui, joista kolme vakavasti. Poliisin mukaan loukkaantuneilla ei ollut hengenvaaraa.

Mies kuoli horjahdettuaan linja-autosta

Keuruun linja-autoasemalla tapahtui juhannusyönä paikkakuntalaisen 1940-luvulla syntyneen miehen kuolemaan johtanut onnettomuus.

Haapamäen Höyryveturipuistosta tulleesta linja-autosta poistumassa ollut mies horjahti jostain syystä lyöden päänsä voimakkaasti katuun.

Neljä iäkästä miestä hukkunut

Juhannuksen ensimmäinen hukkumistapaus sattui juhannusaattona alkuillasta Luodossa Pohjanmaalla. Uintireissulla ollut iäkäs mies hukkui elvytysyrityksistä huolimatta.

Ruotsinpyhtään Vähäahvenkoskella Itä-Uudellamaalla 75-vuotias mies hukkui lähdettyään saunasta uimaan. Paikalla olleet hälyttivät apua iltayhdeksän aikaan, kun uimaria ei näkynyt. Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi miehen hukkuneena muutaman metrin päästä rannasta.

Ulvilan Kullaalla, Satakunnassa, löytyi rannasta 70-vuotias mies hukkuneena.

Juhannuspäivänä hukkui jälleen iäkäs mies Luodossa Keski-Pohjanmaalla. Yli 80-vuotias mies oli painunut alkuillasta veden alle ja ollut siellä vähintään viisitoista minuuttia.

Kaksi kuoli puukotuksessa, yksi tulipalossa

Väkivaltaisuuksissa on kuollut kaksi ihmistä. Nokialla 60-vuotias mies sai surmansa puukotuksessa. Karijoella Etelä-Pohjanmaalla nainen kuoli sisarensa puukotettua häntä.

Yksi henkilö kuoli tulipalossa Seinäjoen Ylistarossa varhain juhannusaamuna. Henkilö oli tulipalon aikaan palavan asuinrakennuksen sisällä.

Maastopalot työllistäneet

Palokunnat ovat lisäksi sammuttaneet lukuisia rakennuspaloja ja juhannuskokoista maastoon levinneitä paloja.

Pilvisessä ja koleassa säässä juhlittu juhannusaatto sujui verraten rauhallisesti. Poliisin ja merivartiostojen näkökulmasta aaton juhlinta muistutti tavallista perjantai-iltaa.

Helsingin poliisista tosin kerrottiin, että Helsingissä oli hieman tavallista perjantaita enemmän pahoinpitelyjä ja väkivallantekoja.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 20.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.