Mainos

Juhannus työllisti Suomenlahden merivartiostoa

Suomenlahden merivartiostolla oli juhannuksen aikana kaikkiaan 41 meripelastustehtävää. Vakavin tapahtuma oli Hirsilassa, jossa yksi ihminen menehtyi kahden veneen yhteentörmäyksessä.

19 konevikaista huvivenettä hinattiin suojasatamaan. Sairaalaan kuljetettiin seitsemän potilasta, joista useat tarvitsivat apua ruhjeisiin. Pääkaupunkiseudun edustan merialueilla käynnistettiin kolme etsintää punaisten hätärakettien takia. Etsinnät olivat tuloksettomia. Porvoon edustalla ammuttiin ilkivaltaisesti hätäraketteja. Kaksi veneilijää oli eksynyt alkoholin vaikutuksen alaisina. Suomenlahden merivartioston mukaan ruorijuoppoja tavattiin tavanomaisessa valvonnassa 20.

Veneilijöiden paluuliikenne saaristosta alkoi jo osittain juhannuspäivänä, koska ilma oli kolea ja sateinen. Kotkan, Loviisan, Inkoon, Hangon ja Tammisaaren edustalla oli normaalia vähemmän veneilijöitä. Tavanomaista useampi veneilijä suuntasi Porvoon edustalle. Naapurimaat eivät houkutelleet huviveneitä, eikä juhannusmatkalaisia juuri näkynyt passintarkastuksessa. Juhannuksenviettoon Baltiaan oli lähdetty jo alkuviikosta. Veneilijöiden menoliikenne saaristoon oli rauhallista ja jakautui tasaisesti torstaille ja perjantaille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.