Mainos

Juhannus tuplaa taas Alkon myynnin

Alkon myymälöissä on riittänyt vilskettä juhannusviikolla. Kansalaiset jättävät viikon aikana niihin runsaat 40 miljoonaa euroa. -Eri sesonkeina on erilaisia suosikkijuomia, mikä on on yhtiölle logistisesti iso haaste. Voi olla, että huomenna hyllyissä näkyy tyhjiä aukkoja, mutta yleensä korvaavia juomia löytyy, sanoo Alkon viestintäjohtaja Mika-Pekka Miettinen.

Juhannusviikon myynti on 1,8-kertainen normaaliin viikkoon verrattuna. Litramääräisesti myynnin lisäys on 1,5 miljoonaa litraa. Viikon aikana tahti tiivistyy koko ajan. Tiistain myynti on normaaliin verrattuna kaksinkertainen, keskiviikon kolminkertainen ja tänään viisinkertainen. Juhannusaattona huomenna myynnin arvioidaan olevan vielä 1,2-kertainen tavalliseen lauantaihin verrattuna, vaikka myymälät ovat auki vain kello 13:een saakka. Juhannusviikolla myydään noin kolmasosa kesäkuun myynnistä.

Mietojen viinien ja A-oluen suosio kasvaa

Juhannuksena kasvaa eniten siideriryhmän myynti, jonka ennakoidaan 2,5-kertaistuvan. Seuraavina tulevat long drink-juomat, liköörit ja roseeviinit, joiden kaikkien myynti yli kaksinkertaistuu. Rommien myynti kaksinkertaistuu ja valko- punaviinien 1,9-kertaistuu. Maustamattomia viinoja ostetaan 1,8 kertaa normaaliaikoja enemmän.

Oluista eniten kasvaa A-oluen myynti. -Vahvojen oluiden suosio on ylipäänsä lähtenyt kasvuun. Se on varsin mielenkiintoinen ilmiö, sanoo viestintäpäällikkö Miettinen. Muuten suuntaus on edelleen mietoihin päin. Erityisesti punaviinit ovat alkuvuonna lisänneet suosiotaan. Alkolla on tätä nykyä 294 myymälää ja 140 tilauspalvelupistettä. Miettinen arvioi, että juhannusmyynnin kasvu on kaikissa myymälätyypeissä samansuuntainen. Vaikka kaupungit menettävät väkeä ihmisten lähtiessä maalle, juomat otetaan usein mukaan kotikaupungin Alkosta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.