Mainos

Juhannus sulkee kaupat ja täyttää junat

Juhannus aiheuttaa muutoksia julkisen liikenteen aikatauluihin, kauppojen aukioloon ja muihin palveluihin.

Kaupat ovat juhannusaattona auki kello 7-13. Juhannuspäivänä kaupat ovat kiinni. Sunnuntaina kaupat saavat olla auki normaalin sunnuntaiaukiolon tapaan.

Alkon myymälät ovat aattona auki kello 9-13. Juhannuspäivänä Alkot ovat kiinni.

Postit ovat kiinni ja aukeavat jälleen maanantaina. Helsingin pääposti kuitenkin palvelee juhannusaattona puoleen päivään asti ja joulupukin posti napapiirillä läpi juhannuksen. Yrittäjien hoitamat postipisteet palvelevat omien aukioloaikojensa mukaisesti. Postit siirtyvät juhannuksen jälkeen lyhennettyihin kesäaukioloaikoihin.

Myös pankit aukeavat vasta maanantaina. Osa lentokentän toimipisteistä on avoinna valuutanvaihtoa varten myös juhannuksen aikana. Pankki- ja valuutta-automaatit toimivat normaalisti.

Autoliiton tiepalvelu tehostaa päivystystään etenkin juhannuksen meno- ja paluuliikenteen ajaksi. Omalle autolla liikkuvien kannattaa ongelmatilanteissa soittaa Autoilijan tiepalveluun numeroon 02008080.

Vähemmän junia radoilla

VR:n kaukoliikenteessä liikennöidään perjantaina lauantai- ja launtaina sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Junaliikenteessä on kuitenkin merkittäviä poikkeuksia ratatöiden ja vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Juhannuspäivänä kaikki junat Seinäjoen ja Oulun väliltä on peruttu. Vain muutamia perutuista vuoroista korvataan busseilla. Junia on peruttu myös Seinäjoen ja Helsingin väliltä. Viimeiset junat lähtevät Helsingistä juhannusaattona kello 19.30 ja Rovaniemeltä kello 18.00. Ensimmäinen juna katkon jälkeen lähtee Kemijärveltä lauantaina kello 19.05 ja Helsingistä kello 22.30.

Turun ja Tampereen väliltä on peruttu kahdeksan lähtöä juhannusaattoillalta ja juhannuspäivältä. Nämä korvataan busseilla, mutta bussien aikataulut eivät ole samat kuin junien.

Tarkempia tietoja löytyy osoitteesta www.vr.fi sekä juna-asemilta.

Juhannus on bussimatkustamisen aikaa

Juhannus on bussimatkustamisen vilkkainta aikaa, joten liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Ruuhkaa linja-autoissa on etenkin perjantaina aamulla ja sunnuntai-iltana.

Pitkän matkan bussit ajavat perjantaina kello 14:ään asti lauantailiikenteen mukaisesti, ja sen jälkeen harvennetuin erikoisaikatauluin. Juhannuspäivänä liikennöidään linjoja rajoitetusti. Sunnuntaina palataan aikataulujen mukaiseen liikenteeseen, lukuun ottamatta joitakin yövuoroja, jotka on peruttu.

Matkahuollon asiakaspalvelu ja internet-osoite www.matkahuolto.fi palvelevat aikatauluja kaipaavia ja lippuja ostavia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.