Mainos

Juhannus hiljentää kaupungit ja kaupat

Juhannus hiljentää kaupunkien keskustat ja sulkee monet palvelut.

Kaupat sulkevat ovensa juhannusaattona perjantaina kello 12. Juhannuspäivänä kaikki kaupat ovat kiinni, mutta sunnuntaina kaupat ovat auki normaalien sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia, alle sadan neliömetrin kauppoja eivätkä haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkot ovat auki torstai-iltana kello 20:een saakka, ja aattona ne sulkevat ovensa kahdeltatoista. Juhannuspäivänä Alkon myymälät ovat kiinni.

Postit sulkevat ovensa koko juhannukseksi torstaina viimeistään kello 18. Tosin Helsingin pääposti palvelee myös aattona kello 12:een saakka ja sunnuntaina normaalisti. Joulupukin pääposti on avoinna läpi juhannuksen.

Pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit sulkevat ovensa torstaina. Valuutanvaihtopisteet toimivat kuitenkin ainakin Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Helsingin Länsiterminaalissa läpi juhannuksen.

Juna- ja bussiliikenteessä peruutuksia

Pyhät aiheuttavat muutoksia sekä linja-autoliikenteeseen että juniin. Matkaliput juhannuksen kaukobusseihin ja -juniin suositellaan ostamaan etukäteen.

Busseihin juhannuksen netti- ja paikkaliput on hankittava torstaihin kello 13:een mennessä. Ruuhkaisinta odotetaan olevan torstaina ja perjantaina aamupäivällä. Torstaina ajetaan arkivuorojen lisäksi joitakin pyhävuoroja. Perjantaina ajetaan lauantailiikenteen mukaisesti kello 13:een saakka, jonka jälkeen liikennöinti vähenee.

Juhannuspäivänä useita vuoroja on peruttu, mutta jonkin verran liikennöidään. Sunnuntaina kaukobussit palaavat normaalien aikataulujen mukaiseen liikenteeseen muutamia aamuyön peruttuja vuoroja lukuun ottamatta.

Kaukojunat ajavat torstaina perjantaivuorot. Aattona ajetaan lauantaivuorot ja lauantaina sekä sunnuntaina sunnuntaivuorot. Lauantaina useita iltapäivän ja illan junavuoroja on peruttu. Juhannuspäivänä ajetaan lisäjunat Helsingistä Kolariin ja päinvastoin, mutta aattona junapari on peruttu.

Juhannuksen aikana tehdään ratatöitä väleillä Tampere-Pori, Seinäjoki-Oulu ja Kuopio-Pieksämäki. Osa junista korvataan busseilla. Myös Venäjän-junia on peruttu.

Tarkempia tietoja juna- ja bussiliikenteestä löytyy osoitteesta www.vr.fi ja www. matkahuolto.fi

Teillä menoliikenne on vilkkainta torstaina, jolloin pääväylät voivat ruuhkautua. Matkoihin on syytä varata riittävästi aikaa. Autoliiton tiepalvelukeskus auttaa maksullisessa numerossa 0200 8080.

Pääkaupunkiseudun bussit eivät kulje juhannusaamuna

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ajetaan juhannusaattona lauantaivuorot ja juhannuspäivänä sunnuntaivuorot. Aikataulut koskevat busseja, raitiovaunuja, metroa, lähijunia sekä Suomenlinnan lauttaa.

Juhannuspäivänä liikennöinti alkaa vasta noin kello 11 koko pääkaupunkiseudun liikenteessä. Suomenlinnan lautta kulkee normaalien sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

Lauantain ja sunnuntain vastaisina öinä yöbussit kulkevat normaalisti. Lisäksi seutuliikenteessä ja lähijunissa on lisälähtöjä lauantaina ennen yöliikenteen alkamista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.