Mainos

Juhannus alkoi rauhallisesti vesillä - tehtävämäärät kuitenkin nousussa

Juhannuksen ensimmäinen hukkumistapaus on sattunut alkuillasta Luodossa Pohjanmaalla. Mies kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

Iltaa kohti vesipelastustehtävät ovat ruvenneet työllistämään poliisia.

Iltapäivä oli suhteellinen rauhallinen.

Aattoaamulla vesillä hiljaista

Rajavartiolaitos arvioi viileän sään vähentävän onnettomuuksien määrää merialueilla.

Esimerkiksi Länsi-Suomen merialueella juhannus käynnistyi sen verran rauhallisesti, että Rajavartiolaitoksen Turun vartiolentue ja Länsi-Suomen merivartiosto ehtivät tehdä yhteisen pelastusharjoituksen.

- Juhannus on lähtenyt ihan rauhallisesti liikkeelle. Eilen oli yksi purjevene kivellä, mutta se on ainoa, mikä on nyt tapahtunut, kertoo merivartiomestari Markku Pilpola Hiittisten merivartioasemalta.

Juhannuksen onneetomuuksien taustalla ovat muun muassa liikennemäärien kasvu vesillä.

- Yleensä tietysti säätekijä on yksi näistä ja veneliikenne kasvaa huomattavasti just tässä juhannuksen korvilla eli paljon liikennettä, paljon ihmisiä, paljon tapahtuu samaan aikaan, sanoo päivystävä konepäällikkö Timo Harikoski Turun vartiolentueesta.

Merivartiosto tekee juhannuksen ajan tehostettua venevalvontaa, jossa veneilijät puhallutetaan sekä tarkastetaan pelastusliivien käyttö. Vesillä liikkuu päihtyneitä juhannuksena jopa puolet enemmän kuin tavallisena viikonloppuna.

Merivartioston juhannuksena tehtäviä on liukastumisista aina eksymiin.

- Sairaankuljetustehtävistä voisin mainita sen, että ihmisiä on paljon mökeillä, ja sitten liukastutaan märillä kallioilla. Tietenkin alkoholia otetaan juhannuksena vähän enemmän, lähdetään veneellä liikkeelle ja ajetaan kivelle ja ehkä eksytäänkin, summaa Pilpola.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.