Mainos

Juhannuksena liputetaan

Juhannusta, keskikesän juhlaa, kristillistä Johannes Kastajan muistopäivää ja samalla myös Suomen lipun päivää juhlistetaan liputtamalla.

Suomalaisuuden liitto muistuttaa, että Suomen lippu nostetaan salkoon juhannusaattona kello 18 ja se saa olla ylhäällä juhannusyön. Juhannuspäivänä lippu lasketaan kello 21.

Juhannuksen menoliikenne rauhoittunut

Juhannuksen menoliikenne hiljentyi perjantaipäivän kuluessa. Liikkuvan poliisin mukaan ainoastaan Lahdentiellä saattaa olla vielä illallakin ruuhkaa, sielläkin liikenne on autojen paljoudesta huolimatta sujunut hyvin.

Vielä aamupäivällä liikenne oli vilkasta, kuten torstainakin. Tielaitoksen mukaan pääväylillä kulki torstaina jopa normaalia juhannusta enemmän autoja.

Liikenteessä kuollut kuusi, yksi hukkunut

Juhannusliikenne on vaatinut ensimmäiset kuolonuhrit. Viialassa sattui yöllä tuhoisa henkilöauton ja kuorma-auton yhteentörmäys. Neljä henkilöautossa ollutta nuorta miestä sai surmansa ja viides loukkaantui vakavasti. Kuorma-auton kuljettaja selvisi ilman vakavia vammoja.

Turma sattui valtatie 9:llä Viialan eteläisen liittymän risteyksessä, kun henkilöauto ajoi kärkikolmion takaa kuorma-auton eteen.

Henkilöautoa kuljettanut 32-vuotias mies kuoli kolarissa Leppävirralla. Miehen auto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi rekka-autoon. Rekan kuljettaja ja matkustaja eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Onnettomuus tapahtui yöllä kello yhden aikaan. Lappeenrannassa kuoli iäkäs nainen kahden henkilöauton kolarissa eilisiltana.

Veneestä pudonnut mies hukkui eilisiltana Luumäen Kivijärvellä. Mies oli noin 30-vuotias ja kotoisin Kouvolasta.

Kaksi miestä oli lähtenyt soutamaan vanhalla, huonokuntoisella veneellä. Toinen miehistä souti, toinen tyhjensi vuotavaa venettä ämpärillä. Tyhjennysämpäri tipahti veneestä ja sitä tavoitellut mies tippui veneestä. Hän vajosi pinnan alle, eikä häntä pystytty pelastamaan.

Tältä päivältä ei ole tullut tietoon vakavia onnettomuuksia.

Metsäpalovaara estää kokon polton

Kokkojen loimusta ei juuri voida nauttia tänä juhannuksena, sillä metsäpalovaara estää kokon polton lähes koko maassa. Metsäpalovaroitus on voimassa koko Suomessa lukuunottamatta Kainuuta, Turun ja Porin lääniä ja Ahvenanmaan maakuntaa.

Ilmatieteen laitos ennakoi, että varoitus ei juhannusaattona poistu mistään osasta maata. Juhannussäästä on sen sijaan tulossa varsin kaunis ja aurinkoinen. Sateita ei ole odotettavissa muualla kuin aivan pohjoisimmassa Lapissa.

Kaupat sulkivat

Juhannusaaton viimeisiä ruoka- ja juomahankintoja pystyi tekemään kello 13 saakka, jolloin kaupat ja Alkot sulkeutuivat. Haja-asutusalueiden kaupat ovat avoinna pidempään.

Pankit ja postit ovat olleet kiinni koko päivän. Osa kaupoista avaa ovensa sunnuntaina.

Junaliikenteessä ovat voimassa lauantain aikataulut. Linja-autot kulkevat lauantai-aikojen mukaan kello 14, jonka jälkeen liikenne on rajoitettua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.