Mainos

Juhannuksena kuoli 14 ihmistä

Juhannus on vaatinut tänäkin vuonna veronsa. Ainakin 14 ihmistä on menehtynyt juhannuksen juhlinnan onnettomuuksissa. Mustien lukujen keskeltä löytyy myös positiivisia puolia, sillä hukkumistapauksia on ollut vähemmän kuin viime juhannuksena.

Juhannuksena kuoli kaikkiaan neljätoista ihmistä. Liikenneonnettomuuksissa sai surmansa neljä ihmistä ja tapaturmissa kolme. Yksi kuoli ampumavälikohtauksessa, yksi puukotuksen uhrina ja yksi tulipalossa. Hukkumiskuolemia tuli tietoon neljä, mikä on kolme vähemmän kuin vuosi sitten.

Viimeisin tietoon tullut kuolemantapaus sattui Haminassa, missä 33-vuotias mies puukotettiin sunnuntaina iltapäivällä. Haminan poliisi on pidättänyt teosta epäiltynä paikkakuntalaisen naisen, joka asui uhrin kanssa samassa asunnossa. Alkoholilla epäillään olleen osuutta tapahtumiin.

Lauantai-iltana 18-vuotias mies sai surmansa ampumavälikohtauksessa Mäntsälässä. Tapausta tutkitaan murhana, ja poliisi on pidättänyt teosta epäiltynä kolme miestä.

Juhannuksen hukkumistapaukset sattuivat Pieksämäellä, Luumäellä, Sodankylässä ja Ylitorniolla. Lisäksi poliisi on etsinyt Sysmässä miestä, jonka uskotaan hukkuneen Ylä-Vehkajärveen. Naaraukset ovat kuitenkin olleet tuloksettomia.

Raumanmeren juhlilla kuoli kolme miestä

Raumanmeren juhannusjuhlilla kuoli kolme nuorta miestä. Kaksi heistä, vuonna 1987 syntyneet miehet kuolivat häkämyrkytykseen. Kolmas uhri oli syntynyt vuonna 1986 ja hän tukehtui omaan oksennukseensa. Kuolemantapaukset tulivat ilmi perjantaina.

Juhannuksen menoliikenteessä ei kuollut kukaan. Paluuliikenne vaati yhden kuolonuhrin, kun henkilöauton kuljettaja kuoli Ullavalla sunnuntaina iltapäivällä. Lisäksi muissa tieliikenneturmissa kuoli juhannuksen aikana kaksi ihmistä. Vuonna 1980 syntynyt mies kuoli lauantaina Vöyrillä, kun hänen ohjaamansa mönkijä suistui ojaan mutkassa. Kyydissä ollut mies loukkaantui lievästi.

Lauantaina alkuillasta taas 14-vuotias poika kuoli liikenneturmassa Köyliössä. Polkupyörällä liikkeellä ollut poika kääntyi suoralla tieosuudella vasemmalle, jolloin takaa tullut henkilöauto törmäsi häneen. Lisäksi juhannuksen tienoilla sattui lukuisia tieltä suistumisia.

Merivartiostoilla vilkas juhannus

Lauantai-iltana kuoli 18-vuotias mies ampumavälikohtauksessa Mäntsälässä. Surma tapahtui Suurlavan tanssipaikan sisäänkäynnin edustalla. Juhannusaaton vastaisena yönä Järvenpäässä löytyi palaneesta romuautosta pahoin palanut vainaja.

Poliisia ovat eri puolilla maata työllistäneet myös pahoinpitelyt, ratti- ja ruorijuopot sekä häiritsevästi käyttäytyneet kansalaiset. Raumanmeren juhannusjuhlilla parikymppinen festivaalivieras pahoinpideltiin juhannusaattona. Hän on toipumassa. Juhlilla sattui myös kaksi raiskausta. Pahoinpitelyjä sattui myös muun muassa Mikkelissä, Lieksassa ja Ylitorniolla.

Palokunnat ovat sammuttaneet sekä metsä- että asuntopaloja. Esimerkiksi Hangossa tuhoutui myöhään torstaina kokonaan yksi kerrostalon asunto palossa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Merivartiostoilla oli myös varsin vilkas juhannus. Ne auttoivat etenkin moottorivioista kärsineitä veneilijöitä. Merellä oli myös liikkeellä paljon ruorijuoppoja. Esimerkiksi Suomenlahdella epäiltyjä ruorijuoppoja tavattiin 26 eli yksi viime vuotta enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.