Mainos

Juhannuksen veneilysää: Aurinkoa ja ukkoskuuroja

Juhannuksen sää suosii veneilijöitä. Ukkoskuuroja syntyy kuitenkin paikoin. Kovimmat tuulet ovat ukkospuuskissa.

Juhannusviikonloppuna Suomen itä- ja eteläpuolella on laaja korkeapaineen alue. Atlantilla kulkee matalapaineita, jotka välillä voimistavat etelänpuoleisia tuulia.

– Enimmäkseen tuulet ovat kohtalaisia. Välillä tuuli voimistuu navakaksi ja pieni mahdollisuus on myös kovalle tuulelle, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Torstaiksi Suomeen saapuu sadealue, joka voimistaa tilapäisesti etelänpuoleista tuulta. Selkämerellä tuuli voi aamupäivällä käydä jopa kovana.

Perjantain vastaisena yönä tuuli on heikkoa tai kohtalaista, mutta perjantaina kaakkoistuuli voimistuu ja on lounaisilla merialueilla ajoittain navakkaa.

Viikonlopuksi on luvassa aurinkoa ja lämmintä, laajalti jo hellettäkin.

– Lauantaina ja sunnuntaina Suomen yllä on kylmän rintaman ukkoskuurovyöhyke, joka välillä voimistaa tuulia. Ukkospuuskatkin ovat mahdollisia. Viikonloppuna helteinen ilma voi synnyttää merelle sumulauttoja, toteaa Pekka Pouta.

Pekka Pouta muistuttaa kokemattomampia veneilijöitä, että veneilysääennusteet kuten muutkin sääennusteet voivat muuttua.

– Säätietoja pitää katsoa aina vesille lähtiessä ja seurata niitä myös pidemmän veneretken aikana koko ajan, jotta osaa varautua muuttuviin olosuhteisiin.

Alustavan ennusteen mukaan tuuli puhaltaisi ensi viikolla enimmäkseen etelän ja idän väliltä. Sää näyttää jatkuvan helteisenä. Ukkoset ovat viikon mittaan entistä todennäköisempiä.

Tuuliennuste löytyy MTV3:n sääsivuston merisäästä. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso videolta juhannuksen veneilysääennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.