Mainos

Juhannuksen turmissa kuollut ainakin 13 ihmistä

Juhannuksen turmissa on kuollut useita ihmisiä liikenteessä, hukkumalla ja muissa onnettomuuksissa.

Yksi pahimmista kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista sattui juhannuspäivänä Parkanossa Pirkanmaalla, missä kaksi nuorta kuoli risteyskolarissa. Pelastuslaitoksen mukaan mopoautolla liikkeellä olleet nuoret törmäsivät hälytysajossa olleeseen ambulanssiin.

Ulvilassa Satakunnassa moottoripyöräilijä kuoli kolarissa henkilöauton kanssa. Hangossa Uudellamaalla mies kuoli törmättyään autollaan puuhun.

Pohjois-Savossa Juankoskella auton kyydissä ollut nainen kuoli, kun 18-vuotiaan nuorukaisen ohjaama henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen.

Sanomalehti Keskipohjanmaa kertoi, että torstai-iltana Kokkolassa ruohonleikkurinsa alle jumiin jäänyt mies kuoli vammoihinsa.

Kaksi kuollut tulipaloissa

Nuorehko nainen kuoli asuntopalossa Helsingissä tänä aamuna. Puotilassa sijaitsevassa kerrostalokaksiossa oli syttymishetkellä myös neljä muuta henkilöä. Heistä yksi loukkaantui vakavasti ja muut lievemmin. Osa heistä oli päässyt ulos asunnosta ennen palokunnan tuloa. Hälytys saatiin viiden jälkeen aamulla.

Asunto ehti tuhoutua rajussa palossa käyttökelvottomaksi.

Aiemmin yksi ihminen kuoli tulipalossa Parkanossa Pirkanmaalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello yhden jälkeen yöllä. Savusukeltajat löysivät pienkerrostalon asunnosta menehtyneen miehen.

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli pieni, eikä siitä aiheutunut toimenpiteitä rakennuksen muille asukkaille. Asunto, jossa palo syttyi, kärsi lievistä savu- ja palovahingoista.

Useita hukkunut

91-vuotias mies löytyi kuolleena rantavedestä Rautalammilla Pohjois-Savossa juhannusaattona illansuussa. Mies oli mennyt yksin rantasaunaan, ja kun häntä ei alkanut kuulua, sukulaiset lähtivät etsimään. Poliisin mukaan ei ole varmaa, onko kuolinsyy hukkuminen vai muu tapaturma.

Saarijärvellä mies löytyi hukkuneena vapaa-ajanasunnon rantavedestä.

Paraisilla Varsinais-Suomessa hukkui keski-ikäinen nainen pudottuaan veteen vierasvenesataman laituriin ankkuroidusta veneestä. Poliisi epäilee alkoholilla olevan osuutta asiaan.

Noin 30-vuotias mies hukkui pudottuaan rantakiveltä veteen Äänekoskellä. Pelastuslaitoksen mukaan mies oli yrittänyt uida alavirtaan löytääkseen paremman maihinnousupaikan. Hänen voimansa olivat kuitenkin loppuneet kesken.

Lisäksi vuonna 1935 syntynyt mies löytyi tänään hukkuneena Sallassa Lapissa.

Etsintöjä käynnissä

Veneestä pudonneen miehen epäillään hukkuneen juhannuspäivänä Vanajaveteen Hämeenlinnassa. Putoaminen sattui iltaseitsemän jälkeen Paikkalanlahdella.

Myös Kivijärvellä on etsitty uistelemaan lähtenyttä miestä, jonka epäillään hukkuneen. Etsintää tehdään lisäksi Asikkalan Hopeaselällä, josta on löydetty ajelehtimassa vene.

Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että tehtäviä on ollut arviolta kolme kertaa normaalia viikonloppua enemmän. Ihmisiä ei ollut yön aikana joutunut veden varaan, mutta veneilijöitä on jouduttu muuten avustamaan ja puuttumaan nujakoihin. Lisäksi merivartiostolla on ollut sairaankuljetuksia saaristosta.

Juhannuksen juhlinta on rauhoittunut viime yön aikana. Uudellamaalla yö on ollut jopa keskimääräistä viikonloppua hiljaisempi, kertoo poliisi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.