Mainos

Juhannuksen paluuliikenne vauhdissa

Juhannuksen paluuliikenne on alkanut puoliltapäivin ja sen uskotaan jatkuvan keskiyöhön asti. Poliisillakin on viikonloppuna ollut puuhaa: kuolonuhreja ja puhallutuksia on ollut riittämiin.

Juhannuksen paluuliikenne on sujunut kohtalaisen rauhallisena. Pääteille ei ole toistaiseksi muodostunut ruuhkia, mutta Helsinkiin päin tulevassa liikenteessä alkaa olla jo jonoja. Ajokelit ovat hyvät ja tiet kuivat lähes koko maassa. Poliisin tietoon ei ole vielä tullut pahoja liikenneonnettomuuksia.

Jonoja ennustetaan nelostielle Heinolan ja Lahden välille, valtatie seitsemälle Porvoon ohikulkutielle, valtatie kuudelle Kouvolasta Koskenkylään ja kantatie 51:lle Kirkkonummelta Espooseen.

Rattijuoppoja liikenteessä runsain määrin

Poliisi on tiiviisti mukana juhannuksen paluuliikenteessä, kun liikkuva poliisi sekä paikallispoliisit puhalluttavat autoilijoita ahkerasti. Puhallutukset ovat myös tuottaneet tulosta: varsin moni juhannusjuhlija on lähtenyt liikenteeseen alkoholia veressään parin päivän juhlinnan jälkeen.

Poliisi päivystää kaikkialla, missä juhannusta on juhlittu suurin joukoin: festivaalialueiden ja juhlapaikkojen poistumisväylillä sekä järvi-Suomessa.
Liikkuva poliisi on tien päällä kaikella voimalla, mitä pyhäpäivän päivystykseen on saatu koottua. Paikallispoliisit ovat myös siirtyneet liikenteenvalvontaan, sillä hälytystehtävien osalta tilanne on nyt rauhoittunut. Komissaari Jyrki Haapala Oulun liikkuvasta poliisista varoittaakin, että mahdollisuus jäädä kiinni rattijuoppoudesta on nyt erittäin suuri.

Juhannusviikonloppu vaati 24 ihmisen hengen

Juhannus ei tänäkään vuonna sujunut ilman onnettomuuksia. Ainakin 24 ihmisen tiedetään menehtyneen keskikesän vietossa. Hukkuneiden määrä on jäämässä viime vuotista pienemmäksi. Viime juhannuksena hukkui 18 ihmistä ja nyt poliisin tietoon on tullut 12 hukkunutta.

Juhannuksen pahin onnettomuus sattui aattoiltana Outokummun Pitkälahdessa, jossa kaksi miestä kuoli moottoriveneiden törmättyä kyljittäin yhteen. Liikenneonnettomuuksissa surmansa on saanut kuusi ihmistä. Lisäksi yksi mies on kuollut puukotuksen uhrina, yksi omakotitalon tulipalossa ja yksi tapaturmaisesti. Kouvolasta Tykkimäeltä löytyi eilen kuollut mies, jonka uskotaan kokeneen väkivaltaisen kuoleman.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.