Mainos

Juhannuksen menoliikenne sujui melko rauhallisesti

Juhannuksen menoliikenne sujui melko rauhallisesti, mutta ruuhkia syntyi paikoin. Pahin tilanne oli Nelostiellä Lusin kylän tienoilla, missä liikenne eteni vielä iltayhdeksältä noin 20 kilometrin tuntivauhtia.

Kaupunkien lähistöillä pahin ruuhka-aika oli kello 14-17, kun liikenteessä oli sekä työmatkalaisia että juhannuksen viettoon lähteviä. Kaupunkien ulkopuolella pahimmat ruuhkat rauhoittuivat Tiehallinnon mukaan ennen kello 19:ää.

Juhannusaatonaaton pisimmät jonot muodostuivat Lusin kylän lähelle Heinolan pohjoispuolelle. Ruuhkaa oli niin Heinolan ja Lusin kuin Lusin ja Kuortinkin välillä Vitostiellä.

Yksi juhannuksen pitkistä autoletkoista syntyi Nelostielle Korson ja Mäntsälän välille. Vielä iltapäivällä ajonopeudet pysyivät normaaleina, mutta iltaa kohden vauhdit alkoivat hidastua. Vilkkaimmillaan tiellä ajoi 3500 ajoneuvoa tunnissa. Ruuhkaisimmat kohdat olivat Korson ja Järvenpään välillä sekä muutama kilometri ennen Mäntsälää.

Valtatie 9:ää Oriveden suuntaan ajavat joutuivat tietyön vuoksi jonoihin Alasjärven kohdalla. Jonoja oli myös muun muassa ykköstiellä Lohjanharjun ja Hiidenveden välillä sekä valtatie 7:llä Pernajanlahden kohdalla, Vanhankylän ja Koskenkylän liittymän välillä.

Saaristotiellä eli tiellä 180 Paraisilta Nauvoon jonotusaika lauttarannassa oli pahimmillaan yli tunnin. Lautat ajoivat lisävuoroja. Jonotusajat Korppoosta Houtskariin venyivät kahteen tuntiin.

Juhannusliikenteessä kuoli torstaina kaksi ihmistä. Vuonna 1967 syntynyt jurvalaismies kuoli henkilöauton ja rekan yhteentörmäyksessä Mustasaaressa torstaina päivällä. Toinen onnettomuus sattui torstai-illalla Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla auton paiskauduttua katolleen ojaan.

Mustasaaren nokkakolari sattui valtatie 8:lla Tölbyn ja Riimalan välillä. Rekka oli tulossa etelästä Vaasan suuntaan, kun henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle suoraan rekan eteen. Henkilöauto syttyi palamaan, ja kuljettaja kuoli heti. Tie oli onnettomuuden vuoksi neljä tuntia suljettuna, jolloin liikenne ohjattiin kulkemaan kiertotien kautta.

Muuten juhannusliikenteessä sattui lähinnä peltikolareita.

Juhannusaatonaaton sää oli lähes koko Suomessa poutainen. Tienpinnat olivat kuivia.

Poliisipartiot valvoivat pääteillä ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Juhannusaattona ja -päivänä poliisi tekee rattijuopumusvalvontaa varsinkin juhlapaikkojen ja ravintoloiden läheisyydessä.

Liikkuva poliisi valvoo juhannuksen vesiliikennettä järvialueella. Valvonnalla pyritään vähentämään ruorijuopumusta, lisäämään pelastusliivien käyttöä ja kohentamaan veneiden kuntoa sekä varustetasoa.

Tiehallinto valvoo juhannusliikennettä pahimpina ruuhka-aikoina. Liikennetietoa löytyy esimerkiksi internetistä, osoitteesta www.tiehallinto.fi. Tietoja liikenteen ongelmista ja teiden kunnosta voi soittaa Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200-2100 ympäri vuorokauden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.