Mainos

Juhannuksen menoliikenne rauhallista

Tiehallinnon liikennekeskuksen mukaan juhannusaaton menoliikenne on ollut tänään melko rauhallista.

Poliisi aikoo tarkkailla erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja turvavälejä.

Tänään ja huomenna poliisi keskittää voimiaan myös juhlapaikkojen ja ravintoloiden lähiteiden valvomiseen. Tilastojen mukaan liikkeellä on kolme kertaa enemmän rattijuoppoja kuin vastaavan pituisena ajanjaksona alkutalvella.

- Ihmisten pitäisi malttaa säästää alkoholijuomat vasta perille kohteeseen. Myös promilleiden on syytä antaa palaa veressä, eli ajamaan takaisin kotiin pitää lähteä vasta kun alkoholi on haihtunut elimistöstä, muistuttaa ylikonstaapeli Harri Valkeapää liikkuvasta poliisista.

- Alkoholi kuuluu niin vahvasti suomalaisten juhannuksen viettoon, että rattijuopumuksia tulee huomattavasti normaalia viikonloppua enemmän.

Malttia ruuhkaan

Eilinen oli vilkkain menoliikennepäivä, mutta liikenne sujui rauhallisesti.

Valkeapään mukaan eniten ongelmia liikenteessä aiheuttavat perinteiset ilmiöt.

- Ruuhka alkoi rauhoittua hiljalleen iltaa kohden. Pahimman ruuhkan aikana osalla ihmisistä tuppaa hermot palamaan, eli malttia perään kuulutetaan, kuten aina suurina juhlapyhinä. Matkanteko saattaa viedä normaalia pidemmän aikaa, siihen pitää varautua.

Sunnuntaina on taas ruuhkainen päivä, kun ihmiset palaavat juhannuksen vietosta. Moni voi tosin jatkaa kesälomaansa suoraan, joten ruuhkat eivät välttämättä muodostu eilisen kaltaisiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.