Mainos

Juhannuksen junaliikenteen huippu torstai-illassa

Juhannuksen junaliikenteen vilkkain sesonki sijoittuu torstaille. Se alkaa iltapäivällä ja kestää aina myöhäiseen iltaan saakka. Heti perjantaiaamusta suomalaiset alkavat hiljentyä pyhien viettoon ja se näkyy väljentyvinä junina. Uusi lippujärjestelmä, jossa paikkalippu varataan matkalipun yhteydessä, helpottaa VR:n sesonkikausia.
-Sen ansiosta on helpompi tarkkailla, missä junissa on tungosta. Joka junassa on kuitenkin toistaiseksi tilaa ja vaunuja lisätään kysynnän mukaan, VR:n tiedottaja Päivi Koivumaanaho sanoo. Junaliikenteessä kovin veto on pohjoisesta etelään.

Torstain kysytyin juna on Helsingistä kello 17.02 Joensuuhun lähtevä InterCity-juna. Myös kello 22.28 Rovaniemelle lähtevään yöpikajunaan oli jo lisätty vaunu.

-Ihmiset menevät mökille ja pohjoiseen juhannuksen viettoon. Siksi yöjunat ovat melko täynnä, Koivumaanaho arvioi. Nuoriso nauttii juhannuksena uusien perunoiden ja rantasaunan sijaan lukuisista festivaaleista, joista suurimpiin kuuluvat Vaasan Rantarock ja Nummirock Kauhajoen Nummijärvellä. Siksi Koivumaanaho uskookin, että Pohjanmaan junat myydään tällä viikolla aika täyteen. Keskikesän juhlan paluuliikenteen huippu sijoittuu sunnuntai-iltapäivään ja -iltaan, mutta viimeiset palaavat vielä maanantaiaamuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.