Mainos

Juhannuksen ennusteessa käänne huonompaan – ukkosiakin tulossa

Juhannuksen sää näyttää sade- ja ukkoskuurojen sävyttämältä.

Juhannuksen ennuste elää edelleen. Nyt ennusteessa näkyy aiempaa enemmän sadetta ja ukkosia sekä viilenevää säätä osassa Lappia.

Torstaina juhannuksen menoliikenteessä tulee ajoittaisia sateita etenkin etelässä ja lännessä. Juhannuksen aikaan Suomen eteläpuolella on matalapaine ja nyt ennusteeseen on tullut matalapaine myös Suomen luoteispuolelle.

– Tilanne näyttää todella kuuroherkältä eli sadekuuroja voi tulla juhannusaaton aamusta asti koko maassa. Sadekuurot voivat olla paikoin rankkoja ja ukkoset ovat mahdollisia. Perjantaina ukkosen todennäköisyys on tämän hetken ennusteen mukaan suurin Länsi- ja Etelä-Suomessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lämpötilat ovat perjantain ennusteessa laajalti 15 asteen tienoilla, ylimmillään vajaassa 20 asteessa.

Lauantaina Suomen luoteispuolella olevan matalapaineen takia sää viilenee Pohjois- ja Keski-Lapissa. Lämpötilat voivat jäädä siellä vain kymmenen asteen tienoille. Tämän viileän ilman ja etelän lämpimämmän ilman rajalle maan keskivaiheille muodostuu lauantaiksi säärintama, joka jakaa Suomen kahtia. Maan etelä- ja keskiosaan ennustetaan voimakkaita paikallisia sadekuuroja ja ukkoset ovat edelleen mahdollisia. Etelässä aurinkoisina hetkinä voidaan ennusteen mukaan kuitenkin yltää 20 asteeseen.

– Ennuste on muuttunut eilisestä ja se voi muuttua edelleen, toteaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset juhannusennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.