Mainos

Juhannukseksi luvassa sekä sadetta että paistetta

Helleraja ei näillä näkymin ylity edes Etelä-Suomessa, vaikka aurinko välillä näyttäytyykin. Liikenneruuhkiin sääennustuksella ei liene vaikutusta, huiput nähtäneen tänäkin vuonna totuttuun tapaan torstaina ja sunnuntaina.

Juhannussäästä on tulossa vaihtelevaa, kesän juhlaa vietetään nimittäin niin sateessa kuin paisteessakin.

Ilmatieteenlaitoksen alustava arvion mukaan koko maassa saadaan juhannuksen aikana sadekuuroja, mutta myös aurinko paistaa monin paikoin. Lämpötilat ovat lähellä ajankohdan keskiarvoja, ja päivisin elohopea voi kivuta pariinkymmeneen asteeseen. Hellerajaa ei kuitenkaan rikota etelässäkään.

Viime vuosina juhannusta on vietetty tyypillisessä kesäsäässä. Huippuhelteinen juhannus koettiin viimeksi vuonna 1999.

Juhannuksen ruuhkahuiput torstaina ja sunnuntaina

Juhannus on tieliikenteessä hyvin poikkeuksellinen aika. Autoja on liikkeellä kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi jouluna.

Keskikesän juhla tuo vuoden pisimmät jonot Etelä-Suomen pääteille torstaina ja sunnuntaina puolesta päivästä lähtien. Juhannusaattona ruuhkat ovat selvästi pienempiä kuin torstaina, eikä niitä keskiviikkona ole lainkaan.

Ruuhkaa

Juhannusliikenteen pahimpia pullonkauloja on perinteisesti nelostie, joka on Suomen tiestön selkäranka. Tiehallinnon mukaan nelostie Heinolan Lusista Jyväskylään vetää kuitenkin luultavasti paremmin kuin viitostien väli Lusista Mikkeliin.

Ruuhkaisia tieosuuksia ovat lisäksi muun muassa valtatie 3 Tampereen länsipuolella, kantatie 51 Espoonlahden jälkeen Kirkkonummella, valtatie 1 Lohjanharjulta länteen, valtatie 9 Tampereelta itään sekä saaristotie 180 Nauvoon ja Korppooseen.

Helsingistä itään matkaaville kuutostietä sujuvampi reitti lienee Tiehallinnon mukaan valtatie 7 Kotkan ja Haminan kautta Luumäelle. Etelästä Pohjanmaalle matkaavat voivat välttää Tampereen seudun ruuhkat käyttämällä kantatietä 66 Orivedeltä Virtojen kautta Lapualle.

Autoliiton tiepalvelu avustaa tänäkin vuonna pulaan joutuneita juhannusmatkailijoita. Autoilijan palvelukeskus vastaa tien päällä apua tarvitsevien puheluihin ympäri vuorokauden numerossa 0200 8080 (0,99 euroa/puhelu + 0,99 euro;/min + pvm).

Busseissa ja junissa tunkua torstaina

Julkisen liikenteen puolella juhannus aiheuttaa tungosta varsinkin torstain linja-autojen ja junavuorojen kyytiin. Matkahuollosta kerrotaan erityisesti kaukoliikenteen bussien olevan juhannuksena kovassa käytössä, minkä vuoksi matkalippujen ostaminen etukäteen on suositeltavaa.

Sekä VR että Matkahuolto ovat lisänneet torstain liikenteeseen joitakin lisävuoroja ruuhkaisimmille reiteille. Tarkemmat tiedot julkisen liikenteen muutoksista juhannuksen aikaan löytyvät VR:n ja Matkahuollon verkkosivuilta sekä puhelinpalveluista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.