Juhanin lapsenlapsi oli koululla: Hän oli illalla aivan hysteerinen

Kauhajoki. (Kuva Lehtikuva)

Lapsenlastaan eilisen illan rauhoitellut kauhajokinen Juhani kiittelee kriisityöntekijöiden nopeutta ja paljoutta, mutta tiukkaa kritiikkiä saa Suomen aselaki.

Kauhajokinen kahvila on täynnä ihmisiä. Kaikki lukevat iltapäivä- ja sanomalehtiä ja keskustelevat tiistain traagisista tapahtumista. Pöydässä ystäviensä kanssa istuu myös Juhani, 70, jonka lapsenlapsi oli eilen ammuskelun aikaan koululla.

– Sain tiedon tragediasta radiosta, ja sen jälkeen soitin soitin heti pojalleni. Hänen tyttärensä oli koulussa, vain kerrosta ylempänä sitä luokkahuonetta jossa ammuttiin, Juhani kertoo vakavana.

Mies oli asioilla toisella paikkakunnalla tapahtumien aikaan, mutta ajoi heti pojantyttärensä lohduksi.

– Lapsi oli aivan hysteerinen. Ehdotin vierailua terveyskeskuksessa kriisikeskuksessa, mutta siihen ei lopuksi ollut tarvetta, Juhani kertaa eilisillan tapahtumia.

– Säikähdin itsekin ihan hirveästi, varsinkin lapsenlapseni tilaa.

Juhani oli menossa juuri iltapäivällä uudelleen lapsenlapsensa luokse. Hän haluaa varmistaa, että kaikki on varmasti kunnossa.

– Heikoilla yöunillahan tässä on menty, ja aamulla heräsin aika apaattisissa ja masentuneissa mielentiloissa. Onneksi on ystäviä, Juhani huokaisee.

Juhani kehuu vuolaasti Kauhajoen kunnan ja SPR:n toimintaa.

– Apua on ollut saatavilla todella paljon ja heti kun sitä tarvitsee. Haluan myös nostaa hattua tiedotusvälineille, eilinen uutisointi oli mielestäni hienosti hoidettu.

Kritiikkiä taas saa Suomen aselaki.

– Tähän on tultava muutos, mies jyrähtää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat