Juhani Tamminen uudesta Don Tami -tyylistä: Kevättä kohden kiihtyy

Juhani Tamminen esitteli MM-kisojen lehdistötilaisuudessa myös kuuluisaksi noussutta kisatyyliään.

MTV3:n jääkiekkosiantuntija Juhani "Tami" Tamminen nousi viime vuoden jääkiekon MM-kisoissa suorastaan tyyli-ikonin asemaan näyttävien ja värikkäiden vaatevalintojensa myötä. Miehen tyyliin on otettu vaikutteita räväköistä vaatevalinnoistaan ja kommenteistaan tunnetulta kanadalaiselta valmentaja-selostaja Don Cherrylta, ja se onkin nimetty suomalaisittain Don Tami -tyyliksi.

Keskiviikkona pidettyyn tämän vuoden MM-kisojen lehdistötilaisuuteen Tamminen saapui vaaleanpunaiseen paitaan ja värikkään kukalliseen, solmiomaiseen huiviin sonnustautuneena.

– En ole vielä ihan varma, mitä kaikkea on tänä vuonna luvassa. Stylistini Jemina Hanhijärvi valitsi nyt tällaisen vähän hillitymmän version, mutta kyllä tässä vauhti kevättä myöten kiihtyy, Tamminen lupailee.

Tamminen on iloinen siitä, että hänen viime vuotinen tyylinsä otettiin vastaan niin hyvällä asenteella. Hän myöntää, että tyyli ei ole syntynyt sattumalta, vaan sen takana on paljon työtä ja tarkkaa suunnittelua.

– Selkeästi tämä on ollut hyvä brändi, josta kiitos kuuluu myös tekniselle tuottajalle Petteri Ryynäselle. Don Tami ei ole pelkkä vaatetyyli, vaan siihen kuuluu tietty verbaliikka ja kaikki. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että suunnitellaan kunnolla tällainen paketti.

– Viime vuonna 95 prosenttia palautteesta oli positiivista. Olen myös huomannut, että kun nettisivujeni kävijämäärä on muuna aikana vähän vajaa 1000 päivässä, nousee se MM-kisojen aikana kymmenkertaiseksi, Tamminen kuvailee.

Hän kertoo myös, että tyyli kulkee ainakin jossain määrin käsi kädessä Suomen joukkueen menestyksen kanssa.

– Suomalaisethan eivät ole urheilukansaa, vaan menestyskansaa. Kun Suomi pärjää, niin Mertaranta ja me kaikki näytämme paremmilta. Olemme osa Team Finlandia ja elämme mukana katsojien fiiliksissä, hän selittää.

– Toisaalta meidän osuutemme kasvaa nimenomaan silloin, kun menestystä ei tule ja peli ei kulje. Silloin ihmiset odottavat meiltä selityksiä ja sitä, että kannamme lähetystä.

Tänä talvena Tamminen on onnistunut brändäämään myös Facebook-statuksensa. Miehen nopeatempoiset ja humoristisenkin räväkät päivitykset ovat herättäneet ihastusta ja saaneet suomalaiset tekemään Tami-tyylisiä, tiivistettyjä katsauksia omista päivistään.

– Tykkään aidosti kirjoittaa ja olen nyt oppinut tämän pelkistämisen taidon. Keep it simple and stupid. Osa tykkää, osa ei, mutta who cares? Päivitykset peilaavat persoonallisuuttani. Jos ei tykkää, voi ottaa "one way ticket to North-Korea" (suom. menolipun Pohjois-Koreaan), Tamminen tiivistää tuttuun tyyliinsä.

Tammisen Facebook-tiliä voi seurata täältä.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat