Juhani Luhtanen teki tutkintapyynnön Iltalehdestä

Iltalehti on kirjoittanut epäselvyyksistä oikeusministeri Leena Luhtasen kunnallisvaalirahoituksessa.

Oikeusministeri Leena Luhtasen (sd.) aviomies Juhani Luhtanen haluaa poliisin selvittävän, onko Iltalehti toiminut lainvastaisesti kirjoituksissaan Leena Luhtasen taannoisen vaalilaskun maksamisesta. Juhani Luhtanen kertoi tänään, että hänen asianajajansa on jättänyt poliisille esitutkintapyynnön.

Luhtanen ilmoitti asiasta STT:lle faksina lähettämässään tiedotteessa. Puhelimitse tavoitettu Luhtanen ei halunnut kommentoida tutkintapyyntöä millään tavalla.

- En tässä vaiheessa kommentoi lainkaan. Aikanaan sitten selviää. Tässä on valittu tällainen tiedotuslinja, että lopetetaan turha jahkailu ja annetaan asiantuntijoiden selvittää, niin ei tarvitse riidellä.

Seuraavassa vaiheessa poliisi selvittää, onko tapauksessa syytä aloittaa esitutkinta ja epäillä rikosta.

Heinäluoma tukee Leena Luhtasta

Iltalehti kertoi viime viikon perjantaina, että Juhani Luhtanen oli maksanut puolisonsa vajaan tuhannen euron vaali-ilmoituslaskun graafikolle käteisellä ja "pöydän ali". Eduskuntaan uudelleen pyrkivä oikeusministeri pakoili aluksi toimittajia ja kieltäytyi ensin kommentoimasta lehden tietoja millään tavalla. Myöhemmin samana päivänä Luhtanen kiisti syyllistyneensä minkäänlaisiin laittomuuksiin, kysymys oli yksityishenkilöiden välisestä palkkion maksamisesta.

Sittemmin Iltalehti julkaisi lainauksia Juhani Luhtasen ja graafikon puhelinkeskustelusta. Siinä Luhtanen vastatessaan graafikon kysymykseen myöntää, että niinkin voi tulkita, että jotain olisi maksettu pimeänä.

Kohu viime kunnallisvaalien aikaisesta vaalilaskusta sekoitti oikeusministeri Luhtasen tämänkertaisen kampanjoinnin. Oikeusministeri on saanut joka käänteessä selitellä asiaa.

SDP:n puheenjohtaja antoi sivustatukea hätään joutuneelle. Eero Heinäluoma kirjoitti nettipäiväkirjassaan, että luottaa Leena Luhtaseen, kun tämä sanoo, ettei tiennyt miehensä toiminnasta. Samalla Heinäluoma totesi, ettei Juhani Luhtanen ole toiminut hyväksyttävällä tavalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat