Juha Tapio: Olen ennen ollut liian totinen

Laulaja kertoo uuden albuminsa vievän häntä vähemmän totisempaan suuntaan.

Muusikko Juha Tapio teki läpimurtonsa kymmenen vuotta sitten Mitä silmät ei nää -albumilla. Nyt Tapio julkaisee syksyn kunniaksi albumin Lapislatsulia.

Juha Tapion kolmen edellisen albumin nimet ovat olleet milteipä mahtipontisia: Kaunis ihminen, Suurenmoinen elämä ja Hyvä voittaa. Vähän kuin vastapainoksi uuden albumin nimi on jokseenkin hämäräperäinen Lapislatsulia. Siis mikä ihmeen Lapislatsulia?

– Lapislatsuli on puolijalokivi. Poikani, jotka ovat iältään kymmenen kiepeillä, etsivät netistä tietoa, että mikä on maailman arvokkain aine. Sieltä löytyi tämä lapislatsuli, Tapio kertoo.

Levyn nimi vaikuttaa edellisten nimiin verrattuna jopa irtiotolta vähemmän vakavaan suuntaan. Juha Tapiota on usein luonnehdittu vakavaksi ja totiseksi artistiksi.

– Olenhan minä ilman muuta ollut liiankin totinen, mutta en mielestäni ole enää. Tässähän pystyy nykyisin välillä jopa nauramaan.

Tapion mielessä oli vilahtanut ajatus tehdä uudelle albumille kantaaottavia tekstejä.

– Huomasin kuitenkin, että sellaisia en osaa enkä edes halua tehdä. Niinpä tein lauluja yksilöistä, mutta laulut kertovat samalla yhteiskunnasta. Yksilöt kun muodostavat yhteiskunnan, hän miettii.

Lapislatsulia on Juha Tapion kahdeksas albumi. Niiden lisäksi hän on julkaissut yhden kokoelman ja yhden joululevyn.

(STT–MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat