Juha Tapio jäähallikeikastaan: Lipunmyynti jännitti

Kaksi uutta kappaletta sisältävän kokoelmalevyn julkaissut Juha Tapio vieraili tänään perjantaina Huomenta Suomessa.

Muusikko Juha Tapio naurahtaa kertoessaan, että tämän vuoden piti itse asiassa olla hänelle välivuosi. Viime vuonna ilmestyi uusin albumi Lapislatsulia, minkä lisäksi Tapio osallistui Vain elämää -ohjelmaan.

Välivuoden sijaan hän kuitenkin keikkaili kesän, julkaisi tänään perjantaina Sitkeä sydän – Suurimmat hitit -kokoelmalevyn ja valmistautuu marraskuiseen konserttiinsa Helsingin jäähallissa.

– Tykkään haalia itselleni kaikenlaista. Meillä on pitkään ollut sellainen areenakeikka 2015 -vitsi, jota olemme heittäneet kaikissa käänteissä. Mutta sitten kun lopullisesti päätin, että teen sen, en voinut millään odottaa vuoteen 2015 asti, Tapio selittää MTV.fille Huomenta Suomen haastattelun jälkeen.

Tähtien huonosti myyneet konsertit ovat puhuttaneet viime aikoina, ja myös Tapio myöntää jännittäneensä ison konserttipaikan lipunmyyntiä etukäteen. Nyt konsertin liput on kuitenkin myyty muutamaa hajapaikkaa lukuun ottamatta loppuun.

– Siinä vaiheessa, kun tajusin, että en voi enää perua tätä, alkoi tietysti jännittää ja mietin, että mihin on tullut lähdettyä. Pian tosin huomasin, että liput ovat myyneet hyvin. Nyt on vain huikeat fiilikset, ja haluan osallistua mahdollisimman paljon kaikkeen järjestelyyn, hän selittää.

Urheilu on elintärkeää

Kiireisen työn vastapainona Tapio pyrkii urheilemaan niin paljon kuin mahdollista. Hän pelaa jalkapalloa Tuusulan Palloseuran ikämiesjoukkueessa, lenkkeilee, joogaa ja käy kuntosalilla.

– Tässä työssä on jatkuvasti esillä ja arvioitavana. Sen vastapainona välillä on päästävä treenaamaan kovaa. Viime kesänä en ehtinyt pelata yhtään futispeliä, mutta kävin kyllä joukkueen treeneissä. Keikkamatkoilla hyviä lajeja ovat jooga, kehonhuolto ja kahvakuula, sillä niitä voi tehdä missä vain. Jos vain istuu keikkabussissa eikä tee mitään, on nopeasti sekä kroppa että pää ihan jumissa, Tapio kuvailee.

Huomenta Suomen haastattelussa Juha Tapio kertoi muun muassa uudesta kokoelmalevystään, joka sisältää uusimmat hitit ja vanhempien suosikkien liveversiot, sekä duetto-projektistaan Anna Puun kanssa. Katso haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat