Mainos

Juha Sipilä MTV:n erikoishaastattelussa: "Olo ei helpota pitkään aikaan"

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo, että pojan kuoleman jälkeinen suruaika on ollut raskasta.

Sipilä kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siihen, että on palannut työhön. Hän kommentoi asiaa tänään alkaneessa MTV Uutisten uutisankkurin Peter Nymanin juontamassa Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa.

– Kyllä tämä kova aika on ollut, eikä se varmasti helpota pitkään aikaan. Toisaalta työhöntulon kynnys nousee, jos sitä siirtää.

Päätin, että heti hautajaisten jälkeen on paluu arkeen.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän nuorin poika kuoli yllätttäen puolitoista viikkoa sitten leikkauksen jälkikomplikaatioihin. Sipilä toivoo, että tragedialla ei ole vaikutusta tuleviin eduskuntavaaleihin.

– Kyllä tämä niin yllättävä ja erillinen asia on, että toivottavasti tällä ei ole vaaleihin vaikutusta, Sipilä sanoo.

Hän kiittää kaikilta tutuilta ja tuntemattomilta tulvineista lämpimistä osanotoista, joita pojan kuoleman johdosta on saanut.

Nato-kysymyksessä kuultava kansaa

Sipilän mukaan Nato-jäsenyyden hakeminen ei ole nyt ajankohtaista Suomessa, eikä keskusta ole nyt Nato-jäsenyyden hakemisen kannalla.

Asiasta pitäisi poliittisen johdon mahdollisen päätöksen jälkeen joka tapauksessa Sipilän mielestä kuulla myös kansaa.

Sipilän mielestä Suomen ja Ruotsin ei myöskään välttämättä tarvitse kulkea Nato-kysymyksen suhteen tandemissa, esimerkiksi jos maissa järjestettäisiin kansanäänestys asiasta, ja äänestystulos olisi erilainen.

– Kyllä kansaa tässä asiassa täytyy kuunnella, mutta poliittisen johdon on otettava myös vastuunsa. Jos esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa kansanäänestyksen tulos olisi erilainen, kansaa kummassakin maassa täytyisi kuunnella ja edetä sen mukaan, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan Pohjolan turvallisuusasetelma muuttuisi paljon, jos Ruotsi päättäisi hakea jäsenyyttä.

– Se aiheuttaisi Suomessa vakavan tilanteen uudelleenarvioinnin. Minusta juna menee kuitenkin nyt oikeaan suuntaan, koska pystymme tekemään paljon yhdessä, Sipilä sanoo.

Sipilä keskustan ainoa mahdollinen pääministeri

Haastattelussa Sipilä ampuu alas huhut, joiden mukaan joku muu kuin Juha Sipilä voisi nousta keskustan mahdollisen voiton jälkeen pääministeriksi.

Sipilä vastaa yksiselitteisesti olevansa ainoa ehdokas mahdolliseksi pääministeriksi.

– Jos olemme suurin puolue niin kyllä olen yksiselitteisesti pääministeri, Sipilä vastaa.

Sipilä sanoo ettei ole miettinyt muita mahdollisia hänelle sopivia ministerin pestejä, jos keskusta ei vaaleja voittaisi.

– En ole miettinyt asiaa, mutta aika selkeästihän ne jaot ovat menneet, että toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja yleensä on valtiovarainministeri. Sekin sopisi, mutta on äänestäjistä kiinni, mille paikalle pistetään, Sipilä sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja