Mainos

Juha Rehulasta uusi sosiaali- ja terveysministeri

Tasavallan presidentti on nimittänyt kansanedustaja Juha RehulanLiisa Hyssälän seuraajaksi sosiaali- ja terveysministeriksi.

47-vuotias hollolalainen Rehula on toiminut sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana ja istuu eduskunnassa neljättä kauttaan.

Keskusta teki päätöksen ministeristä aamulla.

Pääministeri Matti Vanhanen korosti Rehulan kokemusta.

- On hienoa, että hän pystyy hyppäämään liikuvaan junaan ja ottamaan tehtävän vastaan kesken hallituskauden.

Rehula itse piti suostumista tehtävään ilmiselvänä.

- Kun pyyntö kävi niin ei ollut muuta vaihtoehtoa kun vastata kyllä.

"Huono-osaisten tukeminen tärkeintä"

Rehulalla on edessään aluksi vain noin vuoden kestävä ministerin tehtävä. Keskeisiä teemoja ministerikaudelleen hän ei osaa laajemmin eritellä.

- Keskeisintä on kuitenkin se, että ne ihmiset, joiden omat voimat eivät riitä arkensa pyörittämiseen, tarvitsevat tukea ja se on heille turvattava. Vähempiosaisten auttaminen on siis oman pestini keskeinen tehtävä nyt jäljelle jäävällä kaudella, Rehula sanoo.

Rehula on koulutukseltaan sosionomi. Hänellä on myös ylioppilasmerkonomin tutkinto. Ennen kansanedustajaksi tuloaan Rehula työskenteli eri kuntien johtotehtävissä.

Kansanedustajuutensa lisäksi Rehula on ollut Hollolan kunnanvaltuustossa vuodesta 1985 lähtien ja keskustan puoluehallituksessa vuodesta 1995 - 2000. Sotilasarvoltaan Rehula on yliluutnantti.

Rehula harrastaa hiihtoa, suunnistusta, curlingia ja raviurheilua.

Rehula mukana "kuusikossa"

Vuosi sitten Rehula arvosteli kovin sanoin keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosta. Rehula vaati kuuden muun kansanedustajan kanssa "vakavaa keskustelua" siitä, onko puolueen tapa valita puoluesihteeri oikea 2010-luvulla.

He pitivät puoluesihteeri Jarmo Korhosta yhtenä suurena syynä siihen, että keskustan nuori kaarti ei ole kiinnostunut puolueen johtotehtävistä.

Ns. "kuusikko" eli Juha Rehula, Antti Kaikkonen, Timo Kaunisto, Jari Leppä, Mika Lintilä ja Kimmo Tiilikainen oli halukas siirtämään puoluesihteerin valinnan puoluevaltuuskunnalle.

(MTV3)

Matti Vanhanen ja Juha Rehula toimittaja Eeva Lehtimäen haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.