Mainos

Juha Mieto haluaa eduskunnassa jatkokaudelle

Hiihtäjälegenda ja kansanedustaja Juha Mieto (kesk.) haluaa jatkaa eduskunnassa ja asettunee ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

- Kyllä olen kyselijöille ilmoittanut halukkuudesta jatkaa. Olen innostunut eduskuntatyöstä ja koen tuoneeni eduskuntakeskusteluihin tavallisen juurevan suomalaisen näkökulmaa, perustelee Mieto.

Kansanedustajan mielestä poliittinen keskustelu kaipaisi enemmänkin tavallisen kansalaisen näkökulman huomioimista kansainvälisten järjestöjen ja pankkijättien lobbareiden vastapainona. Viime aikoina on taas saatu kylmiä ja laajalle ulottuvia kokemuksia pankkijärjestelmien johdossa tehtyjen virheiden seurauksena.

Keskustalaisen Verkkoapilan haastattelussa Mieto miettii vielä, missä vaalipiirissä asettua ehdolle. Suoralta kädeltä hän ei aio seurata keskustan varapuheenjohtajan Paula Lehtomäen tai kokoomusjohtaja Jyri Kataisen latua kohti etelän väkirikkaita vaalipiirejä.

- Vaikka kukaan ei olekaan profeetta omalla maallaan, niin toisaalta kyllä Pohjanmaalla on niin paljon helpompaa olla. Pohjalaiset ymmärtävät, jos vain haluavat, toisiaan jo tutun puheenmaneerin perusteella jo puolesta sanasta, hän perustelee.

Kurikkalainen Mieto on valittu eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä ja sinne juuret vetävät, mutta hän myöntää, että Helsinki olisi nykyisen vaalipiirin ulkopuolella houkuttelevin vaihtoehto.

Pääkaupunkiin on viime vuosina muuttanut väkeä maakunnista tuhansittain - myös Etelä-Pohjanmaalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.