Juha Mieto: "11 MM-mitalia tuloo pomminvarmasti"

Kansanedustaja Juha Mieto. Kuva: Lehtikuva

Entinen hiihtäjä ja nykyinen kansanedustaja Juha Mieto odottaa tänään alkavista hiihtolajien MM-kisoista mitalisadetta. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Mieto arvelee kymmenen mitalin rajan ylittyvän heilahtaen.

- Meillä on iskukykyinen joukkue. Mieshiihtoa lukuun ottamatta odotan kaikilta rintamilta runsasta mitalisadetta. Yksitoista mitalia tuloo pomminvarmasti, ja ehkä siihen vielä pari lisää.

Mitalitoivotkin ovat jo Miedolla kirkkaana mielessä.

-Yhdistetyssä on kolme henkilökohtaista kilpailua, ja niissä Anssi Koivurannalla on ilman muuta mahdollisuus ottaa kultaa. Koivurannalle tuloo kolme henkilökohtaista mitalia ja, kuka ties, Janne Ryynänenkin saattaa yllättää.

- Ja naishiihdosta tulee sen seitsemän mitalia. Naisten kunnianhimo on kovempi kuin meillä miehillä, meidän pitäisi ottaa naisista oppia!

Miedolla itsellään on yhteensä yhdeksän arvokisamitalia, neljä MM-kisoista ja viisi olympialaisista.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut alkavat tänään Liberecissä Tshekissä. Naiset hiihtävät 10 kilometriä perinteisellä tavalla. Lisäksi ohjelmassa on yhdistetyn yhteislähtökilpailu.

Naisten kympillä hiihtävät suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen, Pirjo Muranen ja Krista Lähteenmäki. Yhdistetyssä kilpailevat Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen, Jaakko Tallus ja Lauri Asikainen.

Lue myös:

    Uusimmat