Mainos

Juha Miedon vinkit hyytävälle hiihtoretkelle

Hiihtäjälegenda Juha Mieto kannustaa ulkoilemaan myös hyytävällä pakkassäällä. Nykyisin kansanedustajana istuvaa Mietoa ei pidä sisällä kovinkaan pakkanen.

– Ei muuta kuin laitetaan sään mukaan vaatetta ja mennään sellaista vauhtia, ettei tule hiki ja vaatteet pääse jäätymään. Nyt on hyvä ulkoilla hissun kissun rauhallisesti nautiskellen, vetää ulkoilmaa keuhkoihin, se on terveellistä!

Mieto muistuttaa pukemaan hyvän ja puhtaan alusvaatekerraston sekä sopivan väljät muut vaatteet. Jalkineet eivät myöskään saa puristaa, sillä kireissä kengissä tai monoissa jalat jäätyvät varmasti.

– Aikoinani nuorena tein 40 asteen pakkasella tosi pitkiäkin hiihtolenkkejä. Otettiin vain useampi pipo mukaan, ja tämän tästä vaihdettiin pipoa. Yleensä oli vielä kaksi pipoa päälletysten. Kylmälläkin ilmalla voi kävellä ja hiihtää, kunhan vain menee rauhallisesti.

Ensi viikolla lauhtuu - sitten ollaan "pihavireitä"

Ensi viikon puolivälissä säässä saattaa tapahtua suuri muutos. Lämpötilat saattavat MTV3:n meteorologi Pekka Poudan mukaan nousta jopa kymmeniä asteita aivan plussan puolelle asti. Muutos on suuri, sillä tämän talven pakkasennätys mitattiin toissayönä Utsjoen Kevojärvellä, jossa mittari näytti -39 astetta. Hiihtolomalaisten viikko on siis sään puolesta hyvinkin vaihteleva.

– Ei se ole lainkaan vaaralista, että lämpötila muuttuu noin paljon. Kun alkuviikosta on kylmä, niin tehdään rauhassa, käppäillään ja oleskellaan ulkona, ja kun lauhtuu, niin ollaan enemmän pihavireitä.

Mieto nauttii täysin rinnoin kylmästä talvesta. Hänen mielestään ihmisten on hyvä hytistä kunnon talvessa, jotta kesä tuntuisi entistä paremmalta.

– Parin viikon päästä aurinko nousee korkeammalle, räystäistä tippuu vesi ja kollikissat naukuvat. Tulee psyykkisesti hyvä olo, kun kylmä loppuu ja kevät alkaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.