Mainos

Juha Itkoselle Jäntti-palkinto

Tämän vuoden Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto on annettu kirjailija Juha Itkoselle. Hänet palkitaan esikoisromaanistaan Myöhempien aikojen pyhiä. Palkinto on 12 500 euroa.

Kalevi Jäntin rahasto tukee nuoria kirjailijoita. Itkosen esikoisromaani on mukaansatempaava ja miellyttävä lukukokemus, kiittää palkintolautakunta.

Kirjan aihe on tuore ja erilaisten maailmankatsomusten törmäyksistä syntyy huumoria: koomisia, ironisia ja groteskeja tilanteita. Itkosen romaanissa kaksi mormoninuorukaista saapuu Amerikasta suomalaiseen pikkukaupunkiin lähetystyöhön. Suomalaiset oudoksuvat nuhteettomia, siististi pukeutuneita sananjulistajia ja pitävät heitä häirikköinä. Nuorukaisista taas hiljainen Suomi vaikutti epätodelliselta, ikään kuin he olisivat joutuneet mustavalkoiseen venäläiseen mykkäfilmiin.

Kalevi Jäntin rahasto palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana lääketieteen lisensiaatti Satu Jäntti-Alanko ja jäseninä professori Ritva Haavikko, kustantaja Jaakko Jäntti, kirjailija Tiina Kaila, professori Jyrki Nummi ja kirjallinen johtaja Touko Siltala. Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä tavoittelee myös tämänvuotista Finlandia-palkintoa. Voittaja ratkeaa 4. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.