Mainos

Jugoslaviassa sisäpoliittinen kriisi

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin luovutus on ajanut maan syvään sisäpoliittiseen kriisiin. Jugoslavian liittovaltion pääministeri Zoran Zizic on eronnut tehtävistään ja hallitus on kaatunut.

Liittovaltion presidentin Vojislav Kostunican puolue on eronnut parlamentin uudistusmielisten puolueiden ryhmittymästä. Maan pääministerin Zoran Zizicin eron vahvisti pääministeri itse. Zizic oli aiemmin sanonut, että hän päättää eroamisestaan tavattuaan presidentti Vojislav Kostunican.

Eromahdollisuudesta kerrottiin ennen kuin entinen presidentti Slobodan Milosevic kuljetettiin YK:n sotatuomioistuimen tuomittavaksi. Zizicin puolue kuului Milosevicin liittolaisiin tämän ollessa presidenttinä ja vastusti hänen luovutustaan Haagiin.

Jugoslavian perustuslain mukaan maan hallituksen täytyy erota, jos pääministeri eroaa. Nykyinen hallitus kuitenkin jatkaa, kunnes uusi on nimitetty. Presidentti Kostunica neuvottelee asiasta ensin kaikkien parlamentissa edustettujen puolueiden kanssa. Laki ei määrää aikarajaa uuden hallituksen muodostamiselle. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.