Mainos

Jugoslaviassa pidätetyt kielsivät terrorismisyytteet

Terrorismista syytetyt kaksi brittiä ja kaksi kanadalaista kiistivät kaikki heitä vastaan esitetyt syytteet tänään Belgradissa Jugoslaviassa. Miehet pidätettiin Montenegrossa viikko sitten.

Eilen julkisuuteen annettujen tietojen mukaan miehiä syytetään muun muassa Jugoslavian suvereniteetin loukkaamisesta, aseistettujen joukkojen, aseiden ja ammusten tuomisesta maahan sekä aikomuksista terroritekoihin.

-Kyseessä oli ainoastaan alustava kuuleminen. Yleinen syyttäjä päättää tämän jälkeen, nostaako hän syytteitä. Tässä vaiheessa siihen on liian aikaista ottaa kantaa, sanoi brittien puolustusasianajaja Djordje Djurisic. Djurisicin mukaan epäillyt näyttivät olevan hyvässä kunnossa, mutta lisäsi, että hänellä ei ole ollut mahdollisuutta keskustella heidän kanssaan.

Länsimaisten viranomaisten mukaan britit ja kanadalaiset ovat Kosovon rauhanprosessiin osallistuvia työntekijöitä, jotka olivat Montenegrossa lomalla ja terrorismisyytteet heitä vastaan ovat naurettavia. Kanadalaiset ja brittiläiset diplomaatit päästettiin tänään oikeustaloon, mutta heidän ei sallittu puhua pidätettyjen kanssa.

(STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.