Mainos

Jugoslaviassa kiista vaaleista jatkuu

Epäselvyydet jatkuvat Jugoslavian vaalien ympärillä.

Uutistoimisto Tanjugin mukaan Jugoslavian perustuslakituomioistuin sanoo mitätöivänsä osan viikko sitten pidettyjen presidentinvaalien tuloksista. Tämä saattaa tarkoittaa myös sitä, että vaalien toinen kierros jätetään pitämättä. Näin presidentti Slobodan Milosevic pysyisi vallassa toistaiseksi.

Viime yönä tuhannet ihmiset olivat jälleen Belgradin kaduilla vaatimassa Milosevicin eroa ja oppositio kaavailee myös tälle iltapäivälle suurmielenosoitusta. Poliisi on kiristänyt otettaan Jugoslaviassa pidättämällä kaivostyöläisten lakkojohtajan. Poliisi on ottanut haltuunsa myös yhden tärkeimmistä hiilikaivoksista.

Iltapäivän mielenosoituksella on tarkoitus osoittaa, että julkinen vastustus presidentinvaalien vaalipetosta kohtaan on kasvanut. Protestointi vilpillisiksi väitettyjä vaalituloksia vastaan on jatkunut myös lakkoiluna. 7500 kaivostyöntekijää on ollut lakossa lähes viikon vaatien presidentti Milosevicia luopumaan vallasta.

Serbian oppositiojohtaja Zoran Djindjic sanoi eilen, että perustuslakituomioistuimen epämääräisesti muotoiltu päätös vaalitulosten mitätöimisestä tarkoittaa syyskuun lopussa käydyn presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen tuloksen kumoamista. Milosevicin vastaehdokas, opposition Vojislav Kostunica taas arveli, että päätös vaalien osittaisesta mitätöimisestä voi olla ansa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.