Mainos

Jugoslavian sotarikostuomioistuin nosti viimeiset syytteensä

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuin on ilmoittanut nostaneensa viimeiset syytteensä. Haagin tuomioistuin hyväksyi tänään syytteet Makedonian entistä sisäministeriä Ljube Boskovskia ja makedonialaista poliisiviranomaista vastaan. Boskovskia ja Johan Tarculovskia syytetään sotarikoksista siviilejä vastaan Ljubotenin kylässä elokuussa 2001.

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuin on nostanut viimeiset syytteensä. Haagin tuomioistuin hyväksyi syytteet , eikä lisää ole tulossa, kertoi pääsyyttäjä Carla Del Ponte. Boskovskia ja Johan Tarculovskia syytetään sotarikoksista siviilejä vastaan Ljubotenin kylässä elokuussa 2001.

Tarculovski on poliisin huostassa Makedoniassa, Boskovski on puolestaan Kroatiassa, missä häntä syytetään seitsemän aasialaisen murhaamisesta vuonna 2002. Kroatia aikoo luovuttaa Boskovskin Haagiin.

Makedonia irtosi rauhanomaisesti Jugoslaviasta ja itsenäistyi vuonna 1991, jolloin maan sisäinen jännitys alkoi kasvaa. Syyttäjien mukaan Boskovski ja Tarculovski ovat osallistuneet murhiin ja mielivaltaiseen tuhoamiseen sen jälkeen kun albaanisissit olivat aloittaneet taistelunsa vähemmistön oikeuksien puolesta.

Sotarikostuomioistuin perustettiin vuonna 1993. Sen tavoitteena on saada oikeudenkäynnit loppuvaiheeseen vuoteen 2008 mennessä ja työnsä päätökseen vuonna 2010. Monet pääsyytetyt, kuten Bosnian serbien sodanaikainen johtaja Radovan Karadzic ja serbikomentaja Ratko Mladic, ovat edelleen vapaalla jalalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.