Mainos

Jugoslavian pommitukset jatkuneet jo yli kuukauden

Naton Jugoslavian vastaiset pommitukset ovat jatkuneet jo yli kuukauden. Ensimmäiset ilmahyökkäykset alkoivat 24. maaliskuuta ja siitä lähtien on tuhottu niin sotilas- kuin siviilikohteitakin. Myöskään viime yö ei tehnyt poikkeusta - pommitukset jatkuivat edelleen.

Belgrad säästyi tänään Naton ilmaiskuilta, mutta puolustusliiton koneet hyökkäsivät muita suuria kaupunkeja vastaan. Jugoslavialaisten lähteiden mukaan Nato iski useisiin siviilikohteisiin, mutta ihmisvahingoilta säästyttiin. Nato puolestaan sanoi pommittaneensa liikkuvaa tutka-asemaa, siltaa, ilmatorjuntaohjusten laukaisupaikkaa, lentokenttää ja tykistöasemia.

Iskuja tehtiin Jugoslavian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Novi Sadiin maan pohjoisosassa ja Nisin kaupunkiin etelässä. Novi Sadissa kohteena oli mm. öljynjalostamo.

Nisin kaupungin alueelle osui yhteensä 26 ohjusta viime yönä, kertoi Jugoslavian uutistoimisto Tanjug. Jugoslavian kolmanneksi suurinta kaupunkia Nisiä ei ole pommitettu näin rajusti vielä kertaakaan kuukauden jatkuneiden ilmaiskujen aikana, Tanjug sanoi.

Tanjug: Pommit osuivat Punaisen Ristin keskukseen

Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan pudotettiin uutistoimiston mukaan ainakin 10 pommia, jotka osuivat mm. retkeilyalueelle, Slatinan lentokentälle ja eräälle kukkulalle. Varhain aamulla Nato pommitti myös 160 kilometriä Belgradista etelään sijaitsevaa Novi Pazarin kaupunkia. Pommit ja raketit aiheuttivat suurta vahinkoa osumalla mm. paikalliseen Punaisen Ristin keskukseen, pakolaisten asuntolaan, ruoanjakelukeskukseen, kouluun ja leipomoon, Tanjug kertoi. Ihmisille ei aiheutunut vahinkoa.

Nato lupaa tehostaa iskuja

Naton johtajat sanoivat eilen lisäävänsä sekä sotilaallista että taloudellista painostusta Jugoslaviaa kohtaan siksi kunnes presidentti Slobodan Milosevic suostuu Naton ehtoihin sodan lopettamiseksi. Ehtona on serbijoukkojen vetäminen pois Kosovosta ja arviolta 600 000 albaanipakolaisen palauttaminen takaisin kotiseuduilleen Naton johtamien kansainvälisten joukkojen suojeluksessa.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.