Mainos

Jugoslavian hallitukseen äärikansallista ainesta

Jugoslavian pääministeri Momir Bulatovic on uudistanut hallitustaan erottamalla seitsemän ministeriä ja nimittämällä 12 uutta, joista viisi kuuluu äärikansallismieliseen radikaalipuolueeseen.

Belgradin johtoa pöydän ääressä


Tarkkailijoiden mukaan muutokset voidaan nähdä presidentti Slobodan Milosevicin yrityksenä lujittaa valta-asemiaan Jugoslaviassa. Radikaalipuolueen johtaja Vojislav Seselj on Milosevicin vahva liittolainen.

Uudessa 27-jäsenisessä hallituksessa pääosa paikoista on Milosevicin sosialistipuolueella, radikaalipuolueella sekä Milosevicin puolison Mirjana Markovicin johtamalla Jugoslavian vasemmistolla. Entisessä hallituksessa oli neljä Vuk Draskovicin johtaman Serbian uudistusliikkeen (SPO) edustajaa, jotka kuitenkin erosivat hallituksesta jo aiemmin kun Draskovic erotettiin varapääministerin paikalta. SPO torjui ehdotuksen tulla mukaan uuteen kansallisen yhtenäisyyden hallitukseen.

Jugoslaviassa on eri puolilla maata järjestetty hallituksen vastaisia mielenosoituksia, ja sekä oppositio, ortodoksikirkko että riippumattomat ammattiliitot ovat vaatineet Milosevicia eroamaan.

Ensi viikoksi oppositio on kaavaillut uutta suurmielenosoitusta, jonka toivotaan lisäävän veteraanijohtajan paineita erota. Serbian oppositiossa oleva demokraattinen puolue kuvaa Jugoslavian uutta hallitusta sanomalla, ettei hallituksessa ole mitään uutta eikä mitään hyvää.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.