Mainos

Jugoslaviaa uhkaa huomenna yleislakko

Jugoslaviaa uhkaa huomenna yleislakko, ellei presidentti Milosevic tunnusta opposition ehdokasta vaalivoittajaksi.

Yleislakkoa odotetaan Jugoslaviassa

Eilisen illan aikana ympäri Jugoslaviaa järjestettiin huomenna uhkaavan yleislakon kenraaliharjoituksia. Kolubaran kaupungissa lähellä Belgradia arviolta 7 000 hiilikaivostyöläistä aloitti mielenosoituslakon ja Kuorma-autoilijat sekä maanviljelijät tukkivat teitä ja tehtaiden sisäänkäyntejä ympäri jmaata.

Yölliset mielenilmaukset olivat vain muutamien tuntien mittaisia, mutta ne olivat työläisten ja oppositiojohtajien mukaan vain näyte siitä, että huomenna alkavaksi julistettu yleislakko voidaan todellakin toteuttaa.

Jugoslavian oppositiojohtajat ovat uhanneet halvaannuttaa maan huomenna alkavalla yleislakolla, ellei istuva presidentti Slobodan Milosevic tunnusta opposition ehdokasta Vojislav Kostunicaa viime sunnuntaina pidettyjen presidentinvaalien voittajaksi.

Presidentti Milosevic haluaa näyttää pitävänsä ohjia tiukalla viimeiseen asti kun hän tyrmäsi eilen Venäjän tarjouksen ryhtyä välittäjäksi vaalikiistassa. Jugoslavian opositio ja Yhdysvallat ovat suhtautuneet Venäjän esittämään välitystajoukseen myönteisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.