Mainos

Jugoslavia varoitti Albaniaa sodan laajentumisesta

Jugoslavia ja Albania syyttivät tänään toisiaan yrityksistä laajentaa Kosovon kriisiä entisestään. Jugoslavian armeija varoitti tänään Albaniaa sodan laajentumisesta Balkanilla, jos yhteenotot Jugoslavian ja Albanian rajalla jatkuvat. Albanian ulkoministeriö syytti puolestaan Jugoslaviaa yhteenotoista ja sanoi niiden olevan osa Belgradin yritystä laajentaa Kosovon sota naapurimaihin.

Serbijoukot ja Kosovon albaanien vapautusarmeijan UCK:n sissit ovat useiden päivien aikana ottaneet yhteen Albanian ja Kosovon välisen rajan tuntumassa.

Jugoslavian armeijan mukaan viimeksi eilen Albanian puolelta tehtiin tykistöhyökkäys Jugoslavian puolelle, minkä jälkeen "suurehko" aseistettu joukko yritti ylittää Albanian ja Jugoslavian välisen rajan.

Jugoslavian radion välittämässä varoituksessa sanottiin, ettei tapahtunutta voida pitää muuna kuin "yrityksenä hyökätä Jugoslavian liittotasavaltaa vastaan".

-Albania ja sen terroristijärjestöihin kuuluvat suojatit ovat vastuussa sodan mahdollisesta laajenemisesta Balkanilla ja siitä aiheutuvasta verenvuodatuksesta, samoin kuin vastuussa ovat Albanian ja sen suojattien tukijat, Jugoslavian armeija sanoi.

Albania torjui syytökset

Albanian ulkoministeriö sanoi tänään, että Jugoslavia on syyllinen rajalla tapahtuneisiin välikohtauksiin. Ministeriön mukaan serbijoukot ovat tehneet hyökkäyksiä rajavartijoita ja rajan tuntumassa asuvia kyläläisiä vastaan.

Ministeriö huomautti, että serbihyökkäysten kohteensa eivät suinkaan ole olleet pelkästään UCK:n joukot.

-Tällaisten aseellisten hyökkäysten tarkoituksena on Jugoslavian strategian mukaisesti levittää selkkaus Kosovon rajojen ulkopuolelle, ministeriön lausunnossa sanottiin.

-Belgradin yritykset vetää Albania mukaan selkkaukseen tulee epäonnistumaan samoin kuin sen harjoittama vaino Kosovon albaaneja vastaan on epäonnistunut.

Albaanisissit ja serbijoukot ottivat yhteen viimeksi tänään. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustaja Andrea Angeli sanoi serbijoukkojen tulittaneen tykistöllä Kamenican aluetta Albanian koillisosassa.

Eilisen yhteenotoissa sai surmansa neljä albaanisissiä. Monet UCK:n kannattajat ovat viime päivien aikana yrittäneet palata Albanian kautta Kosovoon taistelemaan serbijoukkoja vastaan. Länsimaat ovat useaan otteeseen ilmaisseet huolensa Jugoslavian selkkauksen laajentumisesta maan rajojen ulkopuolelle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.