Mainos

Jugoslavia: Sotarikollisten antauduttava

Jugoslavian hallitus on antanut sotarikollisille muutaman päivän aikaa antautua.

Wanted: Radovan Karadzic ja sotilasjohtaja Ratko Mladic

Jugoslavian hallitus haluaa saada kiinni 23 sotarikoksista epäiltyä, joukossa mm. Bosnian serbien sodanaikainen johtaja Radovan Karadzic (kuvassa) ja sotilasjohtaja Ratko Mladic. Epäillyillä on aikaa kolme päivää antautua viranomaisille. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, mitä tapahtuu määräajan umpeuduttua.

Haagin sotarikostuomioistuin on etsintäkuuluttanut parikymmentä henkilöä epäiltyinä sotarikoksista entisen Jugoslavian sisällissodissa.

Jugoslavian parlamentti hyväksyi viime viikolla lain, joka antaa viranomaisille valtuuden toimittaa sotarikoksista syytetyt Haagin sotarikostuomioistuimen kuultaviksi. Yksi epäillyistä, entinen Serbian sisäministeri Vlajko Stojiljkovic ampui itseään parlamentin edustalla muutama tunti lain hyväksymisen jälkeen. Hän menehtyi vammoihinsa lauantaina.

Haagin tuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte sanoi tänään Sarajevossa, että YK:n alainen oikeusistuin ei anna periksi ennen kuin Bosnian sodanaikaiset serbijohtajat saadaan oikeuden eteen vastaamaan teoistaan. -Tuomioistuin ei sulje oviaan ennen kuin Mladic ja Karadzic on saatu oikeuteen, Del Ponte vakuutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.