Mainos

Jugoslavia: Nato yritti murhata Milosevicin

Jugoslavia syyttää Natoa Jugoslavian presidentin murhayrityksestä. Jugoslavialainen ministeri Goran Matic sanoo, että Naton aamuöinen pommituslento oli yritys surmata presidentti Slobodan Milosevic.

Nato tuhosi varhain aamulla Milosevicin virka-asunnon. Milosevic ja hänen perheensä eivät olleet paikalla, kertoo Jugoslavian uutistoimisto Tanjug. Ministeri Matic sanoo, että Milosevicin asuntoon osui kolme ohjusta, joista yksi räjähti makuuhuoneessa.

Nato iski varhain tänään myös lentotukikohtaan Belgradin esikaupunkialueella Batajnicassa. Lentokentältä kuultiin ainakin 20 voimakasta räjähdystä, uutistoimisto Tanjug kertoi. Lentotukikohdan lisäksi Nato pommitti Tanjugin mukaan vain muutamia harvoja alueita viime yönä. Yksi kohteista oli Valvjevossa sijaitseva suuri tehdas. Valjevo sijaitsee 50 kilometriä lounaaseen Belgradista.

Jugoslavian yllä oli yöllä pilvipeite. Pilvisyys on Naton mukaan hankala este ilmaiskuille. Belgradin asukkaat kertoivat kuulleensa räjähdyksiä myös Pancevon sillan alueelta. Itse siltaan ei kuitenkaan ollut osunut ohjuksia. Paksua savua näkyi sen sijaan sillan lähitienoolta, missä sijaitsee kaupungin pääpoliisiasema ja useita tehtaita. Ilmahälytys päättyi Belgradissa aamulla kello 6.49 (7.49 Suomen aikaa).

Yhdysvallat kiistää

Yhdysvallat kiistää, että Nato yrittäisi surmata Jugoslavian presidentin. Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja sanoo, että Naton tarkoituksena on painostaa maan johtajia. Jugoslavialainen ministeri syyttää Natoa presidentti Slobodan Milosevicin murhayrityksestä. Nato tuhosi aamuyöllä yhden Milosevicin asunnoista. Milosevic ei ollut paikalla, sillä hänen kerrotaan nykyisin viettävän yönsä pommisuojassa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.